Ruam bayi sebulan

Hi mommies nak tanya kenapa ye biji2 merah2 di muka and kepala mcm berkerak je? Eczema ke? Baby nak masuk sebulan dah. Risau lah. Patut tukar sabun ke? So far di badan takde pun just di kepala dgn muka je. #adviceappreciated #bantusharing #firsttimemom

Ruam bayi sebulan
3 Các câu trả lời

4t trước

Thanks for sharing sis! 🥰

ruam panas sis. anak saya pun jadi yg sama. so far yg saya pernah try lotion or cream brand buds,mustella cethapil and bzu bzu, paling serasi dgn anak saya lotion bzu bzu. hilang pastu tak kembali dah ruam tu and sy teruskan pakai lotion tu hari2. haha penat beli yg mahal2 tu last2 yg bzu bzu juga plg bgus 🤣

4t trước

sorry typo lotion nya tak sticky dia watery and non oily 😊

biji2 merah tu ruam panas. kepala tu cradle cap. its normal for nb.

4t trước

Thanks for the tips sis 😘