Anak Tiada Keyakinan Berjalan Sendiri

Ada sesiapa dekat sini yang anak dah setahun 3bln tetapi masih belum berjalan? Anak saya boleh berjalan tetapi mahu pegang pada sesuatu.. Pada jari atau hjng bju. Padahal die tidak memerlukan bantuan pn untuk berjalan dgn memegang cume tiada keyakinan untuk berjalan sendiri.

8 Các câu trả lời

Mungkin anak sis seorang insan yg dikurniakan dengan perwatakan berhati2. InshaAllah dah besar nanti dia buat keputusan pun berhati2 dan bertanggungjawab. Ada juga yg kata kalau masih belum berjalan ni, kemungkinan dia sorang yg bijak. Otaknya mungkin tengah proses memikirkan benda lain..jadi dia x fokus untuk memulakan langkah berjalan. Semoga dipermudahkan segalanya sis.♥️

ank saudara sy suka hisap puting..skrg umur 1 tahun 5bulan..xboleh jalan jgk lg..bila balik kg,pak saudara umpan pgg puting dan dia ikut puting tu smbil berjalan..satu rumah dia berjalan dan skrg dah blh berjalan dgn baik sbb jumpa cara yang boleh buat dia jalan..kdg2,.bkn xboleh cuma x perasan/jumpa cara..mgkin sis blh try

Baby anak sis pegang something masa berjalan. Sapu tgn ke, soft toys ke. Dia akan rasa confident seolah2 berpegang pada something yg kukuh. Padahal tgn dia je duk genggam tu.

5y trước

Aah tu la.. Doc ckp die xde keyakinan lagi.. Okies bleh try..

Samalh dgn ank sy..klu dia jln kt dinding,laju je..1thn 9bln br dia berani berjalan sendiri..tp bl dh pandai berjalan,x tau duk diam plk..🤦‍♀

Nenek sy dulu dia ckp bwk ank tu pg2 pjak rumput bg kne embun pg.. Mula2 nmpk dia cm geli mse pijak tu, nty lme2 dia akn ok n laju jek nk bjalan. Hehee..

5y trước

Dah sis.. Sy bawak rumput n laut skali.. Pasir2 tu.. Die mmg laju jalam tp die nk berpimpin.. Pdehal die xberpaut pn pde kite.. Cume nk pegang bnda yg die rse selamat

Alhamdulillah anak saya dah boleh jalan. Sy bg die pakai kasut bunyi2 tu. Terus die ske nk jalan.

pagi2 sis bawa anak pijak2 rumput2 yg ada air embun..rajin buat

Xpe.. Ambik masa sikit utk dia rasa konfident..