Berapa Berat Yg Newborn Boleh Gain Dalam Masa Sebulan

Ada sesiapa boleh bagitahu berapa kg newborn naik berat badan Dalam sebulan? 800g..? 1kg..?

2 Các câu trả lời

Mebi sehari akan naik 20gram... Kebiasanya la tuk newborn...sbb dlu ms bby dkt nicu..doc kata sehari makesure try naikkn 20gram atau lebih... Then 20gram darab ngn sebulan akn dpt calculationnye .tp pape kne bf ank selalu br leh naik cpt.. n susu tu makesure mmg ada kualiti... Mommies kena mkn..mknnn yg berkhasiat jd nti lg bby cpt naik beratnye....sbb tringat dlu ms dkt hsptl de sorg patient tu kne mrh dgn nurse n doc sbb wlaupun susu dia meriah leh bg bby..tp bile timbang bby xnaik... Rupenye susu xde khasiat..tu yg kne amik supplement tuk bg susu ada khasiat..mcm mkn vitamin c... Calcium... Vitamin utk hati... N etc... Mcm sy..sy amalkn blackmores pil tuk ibu preggy n breastfeeding... Dandelion pil tuk hati... Vitamin c...calcium pil dan pribiotik pil... dlm ms sm antibodi bby pn ok..nak2 ank sy ms lahir prem ..lahir pd 34 mggu...tu sy amalkn hgga ank umo 3bln skrng ni..alhmdulillah berat naik ngn jayanye.. la ni 5kg lebih...

5y trước

Direct bf n bby lahir awal 11 hari je..mybe sbb sy bpantang tu yg berat naik ckit. Bln 10 ni app KK lg hrp2 ade perubahan. At least naik 1.5kg la.

My baby lahir 3.12kg, one month naik jadi 4.6kg.