gdm

Ada sapa2 yg pernah kena gdm masa pregnant???MCM mana nk kawal gula ,nk jaga makan ...n brpe weeks dh kena bersalin...n paling penting baby sihat x??ok ??...

2 Các câu trả lời

Sy pn kna gdm jga mums, mums msti jgn mkn y manis2 nasi pn kena kurangkan, mkn dua sendok nasi rata. Sbo nasi ni tinggi gula. Baik mums amalkan beras brown tu kurang kanji tu, sp pn mkn tu time preg.. sy kna bsalin 38week, xblh lebih.. gula tinggi😅.. tapi bby ok je wlpun kna paksa bsalin..

5y trước

Okk tq sis...risau sebnyr...Sebb First baby ..

Gdm ada 2 jenis sis. 1st gdm on diet kontrol blh bsalin ikut due date. 2nd gdm on insulin kna bsalin awal dr due date kalo baby x kluar baru kena induce @ czer. nak kawal senang jer kawal pengambilan mknn & mnuman yg manis2 itu sahaja 😊

5y trước

Ok Sye baru 23 weeks...gdm on diet kontrol...ramai yg takut2 kan sye dgn MCM2 cerita...😭😭...