jantina baby

ada buat scan gender haritu masa 24w sekarang dah 26w tapi memang nampak apam yang mengatakan girl baby saya ni . 24w tu memabg dah nampak ke jantina dia? tapi betul2 nampak tu celah kangkang baby . saya nak beli baju pink and nak pakaikan baby lepas labour room tapi ragu2 mohon penjelasan ?#babyfirst #Nanya #1stpregnnt #mommybuntu

jantina baby
19 Các câu trả lời

ms peknen 1st baby tahun 2009...ms tu scan biasa je kt klinik swasta...3x gak pegi scan klinik yg sama...baby boy katenya ..sebabkan 1st baby...sooo terima bulat2 ape yg doc bgtau....so dgn level confident yg amat tinggi.. semua brg n baju kebanyakkan kaler biru....sy siap cari nama baby pon yg baby boy je...siap usap2 perot sambil panggil nama dia...hihi....ms dh bsalin...bila nurse tnjkkan baby n minta kita confirmkan jantina... erkkk...punyelaa terkejut...yg kuar BABY GIRL😂...kami laki bini terkejot..sudahnya kawan tlg listkan nama utk baby girl...sy tinggal pilih je🤦😆.baby sy dptlaa merasa pakai baju pink sbb ada yg dtg melawat bawa hadiah baju pink. skang zaman dh moden...scan ade mcm2 jenis... semua dh leh nampak...hihi...ni pengalaman sy bersalin anak 1st....skang umur dia dh 11tahun...siap dh period ujung bln 10 aritu...dh jd anak dara dah.🤗

Aritu sy scan detail sekali 5d. Mmg nampak belah dia punya girl tu. Jelas sangat dan tampak girl tu sbb dia angkat kaki naik ke kepala, so mmg girl lah msa scan tu 😂 sblum ni dia sembunyi. Scan last tu dia pi tunjuk sendiri. Tunggu scan kkm punya utk confirm sama ke tak masa scan detail kat luar. Baju sy mmg beli unisex smua. Nt boleh pakai lain kali klu dapat anak baru. Tp beli jgaklaa baju color pink tu. Boleh je beli tp jgn smua tema girl. Nt tiber teringin tambah anak nak pakai ganner baju lama klu boy time tu.

sama dengan saya sis 2 kali scan Dekat sono .. waktu 18 weeks dr kata girl , tak kasi lagi beli barang bby , masa 24 weeks dr kata girl masa tu saya buat 5d , tapi gender dia tunjuk kat saya dalam 2d tapi dr kata 3 line bby girl taknampak pun pistol , barabg banyak dari kakak saya bagi baju semua pink2 saya beli pun 4 5 helai yg unisex .. 😅😅😅 tapi ada kata scan tak boleh caya .. scan girl keluar boy ,, terus jadi was2 nak prepair barang bby , saya due 25/11 .. ikut scan 24/11 ..

4y trước

due saya 29/11 haha tapi masih ragu2 jugak tapi beli tiga empat helai je warna pink . tapi dah scan 5d tu memang boleh nampak sangat dah kalau dia kangkang 😬 .

Saya pun masih ragu2 sbb time scan baby kepit dan duk mengiring Doc ckp girl tp saya beli baju putih hijau oren merah dulu Standby untuk duk dkt hosp Takut lahir2 keluar baby boy pulak Sbb penah tejadi dkt fmily saya scan doc ckp girl diorang,punyala beli pink2 belaka last2 keluar nmpk bird 😂

Masa 32w sy scan dekat swasta tanya gender anak. Lepas tu masa 34w details scan dekat hosp pun doctor cakap gender yg sama. Last masa 35w saya scan dkt kk pun doctor bgth gender yg sama. Tp doctor cakap paling tepat masa keluar nanti. Hehehe. Pape pun brg dh get ready. Beli kaler putih, biru, oren.

Sy ms scan 2D 4 buln dh nmpk gender pstu 6 buln scan 3D nmpk jgk gender last skli 5D lgi jelas so 4x scan smua sme gender nye.. alhamdulillah..so kalau rsa ykin girl alhamdulillah lah..

Sy pun x berani nk pastikan. Cm sy bli unisex. Tp ada jugak baju Pink skit biru skit. Sbb baby sy sorok malu2 masa scan 😆. 2nd scan kat hospital. pun Dr xsure. Kejap girl kjp boy.

Klu nampak jelas tu rasanya betul la tu.. Sy pn mula scan kt swasta masa 24w doc kata confirm girl juga..Masuk 28w sy scan kt kk pula doc kata girl juga.. Harap betul girl hihi..

klau nmpak apam tu mknanya btul la girl sis 😁 baby sy boy ,sy scan 16w da nmpak pistol, repeat lgi scan masa 21w pun nmpak pistol sbb dia suka mengangkang 😅😅

sya scan 24weeks pon doc privateckp mcm girl,,sya bli bju bby cmpur2,,,girl ada sikit selebihny putih.....sya dh 2orng hero....ni preggy no3....doc ckp girl....