38weeks

38weeks check up today. Doc cakap kalau nak baby kluar cepat kena buat nipple stimulation. ?

13 Các câu trả lời

Sy siap Google search tentang "nipple stimulation" ni.. 🤭 Bila dh search bru teringat nurse kk pernah bg tip kat sy nipple stimulation ni ransangan yg bleh membuatkan rahim kita mengecut then baby akn msuk ke jalan utk keluar. Tu yg seigt sy la.. Tp sbb sy pun 1st pregnancy so xde experience lg. Ni bru nk apply sbb dh msuk 37 weeks. Harap2 dpt bersalin awl la x sampai overdue.. Aamiin 😉

Btul.. Doc xbagi picit kuarkan susu.. Sbb boleh sebabkan beranak awal.. Masa anak 1st dulu xtau xleh picit kuarkan susu.. Sbb selalu ade putih2 kering kat nipple...

Betul tu sis . bila suami buat nipple stimulation , badan kita akan hasilkan hormon oxytocin , hormon ni la yg akan buat kita cepat dan mudah bersalin.

Masa second baby Saya guna pam susun untuk buat nipple stimulation untuk promotes contraction and it works! 😁

5y trước

Ye puan Saya pam macam nak bagi Kelian susu walaupun masa tu susu tak ada lagi 😁

Btul3..Time nk brslin baby 1st aritu baby msih tidur, doc sruh bt nipple stimulation sruh baby bangun..

Btul ke.nak gak try tapi takut xmenjadi.sedangkan Suami ajak bersama Pon xde feeling nak bersama😂

Apa kaitan nipple stimulation dgn delivery. Nak tau jugak sis... blh explain?

5y trước

Hahaha

Ye ke.. Sye awal lg bru 14w.. Tpi... Xde ape2 kot

sory..nipple stimulation tu ape erk 😁😅

5y trước

🤗

Boleh ke suami yg stimulate kn?