normal ke 8week xnmpak ape timw scan

31/10 genap 8week g scan tpi xnmpak lg.. Normal ke?

normal ke 8week xnmpak ape timw scan
48 Các câu trả lời

InsyaAllah ade rezeki awak.. Sy pernah jd mcm ni haritu..selepas 2mggu doc suruh dtg lg..mase pg lepas 2mggu scan x nmpak cuma nmpk kantung je..genap masuk 3bln kandungan sy gugur sndiri tanpa ade tanda2..last check sblm gugur tu doc ade ckp sy hamil kosong..mgkn bkn rezeki sy lg..

Mcm sy dlu doc kk scan time 9w kosong..dia refer hospital besar utk scan dari bawah..Allhamdulillah nampak baby elok je dalam kantung..tp xda rezeki sbb nmpk baby tp xda jantung..genap 10w sy gugur kandungan jatuh sndiri.. Semoga sis dberikan rezeki..InsyaAllah..

Sy g scan dlu time 5w ada 1 dot je... Lgpun depends on machine yg doc guna... Sbb ada 1 klinik sy g dia xjumpa apa2 lg dok tekan2 perut.. Lepas tu bape ari lepas tu sy g lg 1 klinik.. Dia letak je terus nampak 1 dot tu... Hehehhe

Ni saya punya betul2 genab 6 minggu. Ada sakit2 perut masa minggu ke-5. Doct tahan dkat ward sbb bila scan xnampak langsung. 5 hari warded. Lepasty scan baru nampak bulat kecik tu. Yg ni scan dr bawah.

5y trước

Ya.. Mungkin salah kira. Walaupun kita confidence kita punya tarikh period, tapi sbb irregular menses, tetap dikira salah tarikh juga. & maybe masa ni even scan masa 6 minggu, tapi sbnrnye usia baby tu baru 4minggu lebih :)

Sy bru scan smlm. 7 weeks. Npk kantung dan bby +jantung.x sume sama sis, masa sy scan 4 weeks doc x npk apa2 tp ada org lain scan npk je.. Hehe.... Tunggu lagi bbrpa hri, nti muncul la si comel tu 🤗

Saya nk ikutkan dari tarikh 1st day last week period 8 minggu .. tp dsebabkan seminggu late ovalution so doc ukur kantung 6w3d .. repeat scan in 2 weeks sis .. 10weeks mesti nampak .. in sya Allah

Sepatutnya dah nampak kantung sebab saya dulu scan 6weeks nampak kantung baby. Kalau tak nampak dr akan advise scan lagi few weeks kalau still takde kantung belum ada rezeki

5y trước

Sama , 6w sy pyn dah nmpk biji hitam. Cuma xnmpk heart beat ja

Normal sis. Smogaa ade rzeki utk awk. Sya punya 7w scan mula² tk nmpak ape² dktor ckap, dan next scan pda 10w. Syukur dh boleh tngok heartbeat msa tu

Sy 10 minggu lebih baru nampak kantung,janin & degupan jantung baby. Setengah orang doc kata mmg nampak lambat,normal.

1y trước

ye betul..sy Pon 10minggu baru nampak kecik jee..baru buat buku semua..

InshaAllah ade je. Sy pon macam tu. Scan 8 weeks tak nampak. Next two weeks alhamdulillah nampak. Doa banyak2. 💕😇