Innalillahiwahinalillahirajiun

26/6/2019.. hari sepatutnya repeat scan ingat dapat berita gembira, tapi kesudahannya.... allah lebih sayangkan dia.. tenang la wahai anakku di syurga firdaus.. mama dan papa akan menyusulmu disana?

Innalillahiwahinalillahirajiun
96 Các câu trả lời

Takziah.. Pregnancy sebelum ni pun sy gugur mgu ke 11..start dgn bleeding sikit then g hospital, scan, jantung baby xde.. Actually tu 1st time scan utk pregnancy kali tu.. Kiranye pregnancy kali tu xpernah dgr jantung baby.. Doc ckp miscariage at early of pregnancy ni, klu bukan due to any trauma, memang baby tu asalnye xsempurna & xkuat utk survive.. Xperlu salahkn diri sendiri or cari reason knp baby tu tak menjadi.. Just Fikir ada hikmah allah dah tentukn takdir kte mcm tu.. Tabah la ye..

takziah sis . takpe , Allah dah atur yang terbaik untuk awak dan suami . macam saya dulu , dapat offer kerja . tapi masa tu prggy . so dorang tanak ambil kerja (under agent) . tuptup gugur 13w .. lepas gugur , kerja part time . dalam masa sama cari kerja tetap . bila rezeki prgnnt yang kedua , dapat offer tempat yang sama tadi (under company) . and dorg terima saya bekerja .. berganda2 rezeki Allah ganti kan .. so be positive . pantang betul2 ye ..

Innalillahwainnailaihirajiun.. sy pun sis.. sorang pertengahan tahun lepas 6w3d, sorang lagi hujung tahun lepas jugak, 11w.. x berkembang.. tunggu 2 minggu lepas last scan tu, badan reject sendiri.. dua2 complete miscarriage sendiri.. tapi Alhamdulillah sekarang tengah preggy utk ketiga kalinya.. mudahan kehilangan sis kali ni diganti dengan sesuatu yg lebih baik.. jangan putus asa..

5y trước

syukur sis.. semoga dipermudahkan semuanya 😊💖

sy pon mcm sis juga tp bln 3 sy gugur then now dpt tahu pregnant balik... mse sy tahu tak jd tue perasaan sy biasa2 je sbb sy percaya rezeki allah tue tak salah alamat... sabar ye sis tue semua kerja dia... moga sis ade rezeki lps nih... jge pantang elok2 ye... jgn pts asa tao... inshaAllah ade rezeki yg lebih baik....

Takziah. Moga Allah gantikan dgn yg lebih baik utk puan. Saya gugur bln Dis yg lalu. Nk jd asbab, baby xberkembang ikut umur kandungan, asyik repeat scan. Rupanya kndungan sy mmg xmenjadi so automatically badan tolak keluar. Nk msuk 3 bln, sy bleeding teruk dan terus gugur. Skang sy da 6 minggu. Alhamdulillah.

Be strong dear. I had recurrent miscarriage b4. I just think positive & my doc always told me that baby tu tak jadi sebab dia tak sihat. So drpd anything happen to them in future, Allah lagi tahu. InsyaAllah 1 fine day Allah akan beri yg baik bila tiba masanya.

*اِنَّالِلَه وَاِنَّااِلَيْهِ رَاجِعُوْن* َ *اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ* Salam takziah ye sis. In shaa Allah ada hikmahnya. 😢

Allahu.. Inalillah.. Salam takziah puan.. Allah telah merancang sesuatu yang terbaik untuk puan sekeluarga.. Tak semudah dengan kata-kata.. Tapi tetap lah bersangka baik dengan Allah..

Sy pun baru lps kehilangan nk syurga sy bulan 3 hari tu.. Skrg Allah bg rezeki lg.. Berdoa ye sis.. Moga kuat.. Sy hri tu pun mental breakdown jgk.. Alhamdulillah skrg dh okay..

innalillah.. boleh tau kenapa misscarriage? saya pun ada pengalaman mcm ni.. byk2 sabar ye.. nnt Allah gantikan dgn sesuatu yg lebih baik.. InsyaAllah