Pregnancy test

This is my 1st time. Saya baru buat ujian pregnancy test. This the result show this. Boleh tolong advice x or bg pencerahan. This result show that I'm positive pregnant???

Pregnancy test
34 Các câu trả lời

LH - Luteinizing Hormon diperiksa guna OPK (Ovulation Pregnancy Kit - Utk check lonjakan hormon kesuburan. Biasanya org merancang nak dpt anak akan check dlu bila waktu paling subur utk bersama suami) HCG - Human Chorionic Gonadotropin diperiksa guna UPT (Urine Pregnancy Test - Utk check hormon HCG yg dihasilkan oleh plasenta setelah penempelan berlaku di dinding rahim) Inilah beza OPK dan UPT. Harap dpt membantu sis.

huhu ni opk tapi upt pun boleh dpt keputusan begini juga depends pad tahap kehamilan sebab kepekatannya hcg berbeza latest saya try check guna watsons punya upt jenis pen mcm ni, T zone lebih pekat dari C zone, sebelum tu pun buat guna upt strips tu ja

Sis salah beli ni. Yg sis pakai ni untuk uji kesuburan. Yg ini bukan utk cek mengandung . Kalau yg sis beli ni naik 2 line mcm tu maknanya sis subur so boleh la plan bt baby.

Sis.. yang ini OPK untuk check kesuburan kita bila. Sis kena pergi farmasi cakap nak beli UPT. Yang UPT tu baru betul untuk check samada pregnant @ tak.

waduh sis ni result opk. opk and pregnancy test tak sama. if sis tak sure yang mana satu upt mana satu opk. sis boleh tanya orang kedai. all the best.

sy rs ni OPK test,maksudnya tester utk tahu hari kesuburan.bukan UPK(urine pregnancy test).

Ini positif opk sis.. Tanda tahap kesuburan sis & blh bsma dgn suami.. Gud luck sis

heheh. OPK tu sis.. Cek hormon LH utk detect waktu subur.. Sis beli yg UPT yer...

Weii tahniah apaaaa dia baru cek subur daaa. .ayo salah kit dibelinyaa 😆😆

Alamak cam salah beli je sis .. Try la beli lagi pastikan tulis pregnancy test