GDM on diet

1)Nak tanya, kalau kite cucuk utk cek gula, boleh ke amk 2 kali ? bacaan pertama sy 3.6. doc ckp kalau below 4.1 and rasa mcm berdebar², berpeluh²..xdigalakkan berpuasa. tp sy okay je mse tu. trkjut sbb bacaan rendah. so sy buat 2nd time..bacaan jd 4.6. 2) normal ke 2jam slepas berbuka bacaan jdi tinggi? 7.2 dlm buku 2jam selepas makan should not exceed 6.7 🥺 sy berpuasa mcm biasa n takde rasa berdebar² or berpeluh²..risau sbb esok review BSP 🥺boleh kongsi pengalaman bacaan ibu² lain semasa berpuasa 👉🏻👈🏻 #pleasehelp

1 Trả lời

kat klinik sy cek up BSP 4 kali sehari mcm biasa. Tengok gaya awak punya result, berisiko ni. 3.6 ancaman hypo risiko untuk awk. 7.6 bacaan tinggi, risiko pada awak dan kandungan Saya setakat 3 hari ni tak dpt puasa penuh. Smlm result BSP saya semua OK. Tadi KK call review BSP : kena buat BSP seminggu sekali juga sbb saya dh nak bersalin. Asalnya saya BSP on diet. 2 minggu lepas, BSP kantoi, minggu lps dah mula GDM on medication

2y trước

@ika, ya, betul. Doc dah nasihatkan sy awal2 mcm tu. Gitulah kita yg nak kawal bacaan darah utk elakkan mudarat diri dan kandungan. All the best ya. Hari ni saya rasa saya mampu berpuasa, tapi dek dah mula rasa sakit2 kat bawah pusat dan saya bimbangkan kandungan, jam 12 td saya berbukalah... catat dlm diary kena ganti puasa dan byr fidyah.