kencing kotor

hai ibu2.. sblm berpuasa sy ada checkup di klinik swasta..doc ckp sy kena kencing kotor.. bacaan boleh tahan tinggi juga dan doc ckp boleh terkena infection.. jd doc dah bg sy ubat antibiotik dgn air garam..sy dah makan ubat tu sampai habis..jd dah okay.. masalah skrg ni smlm sy berpuasa.. kebetulan smlm sy kurang minum air kosong..dan harini sy puasa..tp terasa mcm nak jd balik kencing xlawas mcm sblm2 ni.. nak tggu checkup lambat lagi..jd sy nak tnya ibu2 dlm ni..kalau sy teruskan berpuasa mcm biasa..adakah boleh memudaratkan? sahur td pn sy sempat minum air kosong 2gelas je..😭 #firstbaby

1 Trả lời

Better elak.. Kencing kotor bahaya untuk ibu mengandung.. Baby boleh kena jangkitan kuman.. Tak pun awk g jer check up terus. Tak perlu tunggu appt.. Lambat sangat