Keguguran akhirnya..

13/11/2019 Hari yg paling gembira utk ibu & abi..kehadiran awk mmg kami tgu.. Alhamdulillah ibu disahkan hamil.. excited ibu & abi g klinik..doc scan dh nmpk rumah awk dlm rahim ibu.. sepanjang awal2 mengandungkan awk ibu xde alahan..xde mabuk2..xde muntah2..senang sgt awal2 awk ada dlm rahim ibu..cuma kdg2 awk buat ibu penat..asyik nk tdo je.. 12/12/2019 sekali lg ibu & abi excited..bila g scan d klinik awk dh ada heartbeat.. gembiranya ibu time tu..abi pn sama..xputus2 syukur awk ada perkembangan yg positif.. hari2 ibu gosok perut..berbual dgn awk..mendoakan awk sentiasa sihat & membesar dgn sempurna dlm rahim ibu.. ibu selalu bacakan Quran utk awk..mkn makanan yg berkhasiat utk awk..selalu mendoakan awk syg.. 25/1/2020 ibu diuji buat pertama kali mengandungkan awk..pg2 hari waktu ibu mndi ada darah keluar..ibu cuba positive..bila ptg darah keluar lg..tp lg byk..ibu bgtau abi..terus abi bawa g klinik.. sepanjang perjalanan ibu doakan awk selamat..hal yg plg ibu risaukan bila doc scan ibu nmpk awk..tapi doc bgtau heartbeat awk xde..terasa gelap dunia..ibu tgk abi..nmpk jelas abi risau..berulang kali doc cari heartbeat awk xjumpa..time tu air mata ibu dh jatuh..ibu tgk abi..cuba utk kuat..demi ibu.. doc refer ke hospital..ibu terus ke emergency hrpz..skali lg ibu discan.. ibu harapkan ada keajaiban..tp result tetap sama.. heartbeat awk xde syg.. skali lg gugur air mata ibu..ibu kena jumpa pakar 28/1/2020.. sepanjang perjalanan blk rumah..air mata ibu tak henti2 mengalir..ibu mendoakan keajaiban bila jumpa pakar nnt.. ibu hanya mampu berdoa utk awk..ibu cuba utk positive..ibu gosok perut mengharapkan awk masih ada..ibu paksa diri utk mengisi perut utk awk..supaya awk kuat.. walaupn selera ibu telah hilang..setiap saat air mata ibu mengalir.. bila igtkn awk..ibu jd sedih..ibu tau abi pn menangis..tp abi cuba utk kuat depan ibu..setiap waktu solat ibu doakan awk selamat..ibu mohon diberi kekuatan..demi awk syg.. setiap kali masuk toilet..sayu hati ibu bila tgk darah..ibu masih lg positive.. 27/1/2020 lepas ibu solat subuh perut ibu mula sakit..ibu tau sudah masanya utk ibu kena terima hakikat..air mata ibu laju je tumpah..ibu mohon kekuatan utk ujian ini..ibu usap perut..cuba slow talk dgn awk..ibu ckp "baby ibu..ibu tau sudah masanya ibu lepaskan awk..klu awk nk pergi keluar laa baik2..ibu nk tgk awk sempurna syg..ibu redha dgn takdir ni..nnt awk tgu ibu & abi d syurga ye..." sepanjang hari ibu menahan sakit..selesai ibu solat maghrib..abi ajk ibu g hospital..abi xtahan tgk ibu menahan sakit..tiba2 air ketuban ibu pecah..ibu tau dh sampai masa awk tglkan rahim ibu.. lebih kurang pukul 10 lebih awk selamat dilahirkan.. Allah permudahkan perjalanan awk..ibu minta izin dgn doc nk tgk awk.. alhamdulillah sempurna kejadian awk syg..kecik jeee..ibu tgk tgn awk dh ada jari..kaki awk dh sempurna..hidung..mata..mulut..cantiknya awk...tp ibu tak mampu nk tahan air mata..laju je turun..ibu minta doc panggilkan abi..ibu nk abi tgk awk..bukti kasih syg & cinta antara ibu & abi..ibu tau abi sedih..ibu nmpk abi menahan air mata masa tgk awk..ibu serahkan awk pada abi..minta abi sempurnakan jenazah awak..bermula esk ibu kena berpantang..tp ibu berpantang sorg2..tanpa awk disisi.. ibu bersyukur sgt diberi peluang utk mengandungkan awk..walaupun hanya utk 14minggu..syg tgu ibu & abi d syurga ye..ibu & abi syg awk dunia akhirat.. Wad Mawar HRPZ.. 0230

39 Các câu trả lời

Sy tumpang sedih , krn sy pun pernah senasib awk yunk.. Sy gugur anak ke3 18w.. puasa thn 2018 lepas masa puasa ke2 sy keluar darah, smpai la puasa ke26 bru laa dia keluar dgn sdrinya di rumah..Ckup dgn katungnya skli ade, ckup sempurna dia..sy letak namanyaa nur,suami tambah iman, jadilaa nur iman.. Tp skrg sy dh mgndung balik pd raya 2019, setahun jugak laa bru pregnant balik.. Skrg 34w dah, hujung bln 2 inshaa Allah due sy sampai.. Sis kuat yer, sbr byk2 tu je yg mmpu sy ckp pdhl sy thu sakityaa kehilangan 😔 xpea ada rezeki bby lg utk sis n suami.. Amiin

5y trước

Sye smgu ulang alik klinim..nk psty kn bby btl2 oke semua. .z ckp klnik. .sye p spital. .semua oke. .lps 2 bg ubt. .ckp ade kpthn je ..pdhal mse p klinik 2 jte da rsau. .sbb bleeding byk. .kalo x. .xkn kte ke hosp kn. .sye brslin kt hosp. .sbb mmg da admit. .konon nk pntau. .tp dye ttp milik allah. .😍🥰. .admit ptg. .mlm berslin. .1 hary than skit. .bab ank yg cemas mng tacing 😭😓. .sbb yg slong ny sye mngs. .bu knp. .meh dina lap air mata. .naek wheelchair siap tlak kn..time pntg siap pkai kn stokin. .br 3 thun mse 2. .btl. .x semua mcm 2. .kte insan terpilih. .alhamdulillah. .🥰

Amanh kte da tgu dsne🥰😍. .phm sgt ape yg mommy rse. .itu jgk yg sye rse taon 2017. .hnya smpt 20w++. .walau mula2 ibu x dpt trima awk pergi. .lme2 ibu redha. .ibu msih ade k.long yg utk kuat kn ibu. .slps 2 thun kehilngan ank syurga nurul imanina. .skng hnya mnnty bby yg k3 dilahir kn. .InsyaALLAH bln march kte jmp. .😘🥰. .moga mommy kuat dan tros bsbar. .moga2 ade rezeki mommy nty. .aminnm 🤲🤲. .keep strong mommy. .💪💪

Semoga awak tabah hadapi..in Shaa Allah..dia telah berada di syurga..bermain main di sana..menunggu ibu dan abinya...saya dah alami pengalaman ni..menangis sepanjang masa dnc..bukan sekali tapi enam kali..sebab tu kdg hati jadi tak kuat..selalu harap sinar bahagia tapi kdg rasa x kuat jugak untuk berharap..moga ada keajaiban tuk kita semua..aamiin

😭😭😭😭😭 menitik air mateku.. Allah Hu.. besa btl ujian awk.. kuatkan semangat Allah syg awk dia pilih awk utk duji.. ank syurga awk menungu dpintu syurga.. sabar banyak2.. dlm pantang jngn sllu sedih ye.. boleh dikenang tp kawal emosi.. takot yg lain jd pulak.. rehat banyak2 smoge awk dberi rezeki LG ye.. aminnnnn..

Sya faham perasaan ini... 😭sedih sgt sbb penah mngalaminya 4thn yg lpas... 16mggu ja Allah pnjmkan dia dlm rahim nie... 2thun lpas tu diuji lg pd 12mggu khamilan.. kdua2nya boy... Alhamdulillah skrg dah 38mggu... semoga ada rezeki utk kami... semoga awak kuat dan dikurniakan rezeki yg lebih indah...

Ya Allah. Sayu hati baca nukilan hati seorang ibu. Semoga sis terus kuat, takdir Allah adalah yg terbaik. Berlapang dada & terus istiqomah dalam berdoa serta usaha. Semoga sis suami isteri diberikan zuriat yg soleh & solehah. Segera diberikan keturunan yg sihat walafiat. Aaamiinnn3 ya Allah. ❤😊

Byk kan bersabar. In syaa Allah kami doakan awk dpt rezeki dilain hari. Jaga diri ibu. 😊 Ank awk mest tunggu awk kt sna. sya yg ibu tunggal ni pun tiba tiba rasa bersyukur sbb diberi kesempatan utk besarkan bby. Even dgn cara salah, tpi bby xsalah. Terimakasih sbb sedarkn sya.

Sama sy sis. Mula2 tau prggy lps 7 bln khawin, excited sgt g scan kt swasta. Bila scan kndungan 20 minggu dpt detect bby ada msalah. Sy trpksa menggugurkn kndungan di usia 22 minggu sebab air ketumban tidak ada dan baby ada masalah buah pinggang. Sedih sgt lg2 anak sulung. 😢

Salam takziah sis...Allahu sama benar cerita kita..tapi saya masa tu baru 9w...Allah sebaik baik perancang...in shaa Allah sis pantang bebetul, banyakkan doa, mohon dikurniakan zuriat lagi..aamiin semoga sis tabah hadapi ujian ini...🤗 Allah sayang kita...

Ya Allah, saya pun dapat bayangkan kehilangan anak yg masih di dalam rahim. Saya balik2 terfikir, kalau baby saya pergi saya pun akan ikut dia juga. Sabar ya sis, syukur sebab ada suami yg memahami & baik. Semoga dipermudahkan