BUKA BUKU PINK TANPA KEGEMBIRAAN

1 julai saya ke swasta untuk scan sebab mengalami gsstrik. Punya gembira masatu sebab nampak baby dan heartbeat yg laju walaupun sayup² kedengaran. Size baby 1.46cm.. Hari nie sy ke kk utk buka buku pink dan scan. Pilu hati nie bila doktor cakap tak nampak heartbeat. Kelip² tu tak ada. Lama doc scan, siap zoom in habis dan panggil doc bilik sebelah. Sound jantung mmg scanner situ takde utk 1st trim.. Yg lagi menyedihkan, baby sy macam tak membesar. Ikutkan skrg dah week 10 day 3.. tapi, baby masih di week 8. Saya sedih sangat. Doc bagi appt 2 minggu lagi utk rescan.. Setel buka buku pink, sy ajak husband ke klinik swasta utk scan lg clear. Saya yakin baby ada heartbeat cuma di KK tak jelas. Tapi, Allah nak uji saya.. pun sama.. keputusannya tetap baby di usia 8 minggu dan tanpa heartbeat.. size baby 1.66cm shj.. Tapi di swasta pakai sonogram nampak kelip jantung baby ada. Cuma perlahan dan sound tak dapat detect.. Lagi 2 minggu doc swasta pun suggest untuk rescan.. saya sedih sekarang nie. Ada apa² cadangan untuk kuatkan jantung baby? Untuk bagi baby cukup zat supaya survive dalam rahim saya.. please help.. saya tak pernah bleeding. Cramp sekali sekala sahaja.. tp after gastrik tu tak terasa cramp dah.. #firstbaby #firstmom

BUKA BUKU PINK TANPA KEGEMBIRAAN
9 Các câu trả lời

sy share doa, dpt dr group ni jgak.. semoga baby membesar dgn baik..

2y trước

trm ksh awak. semoga dibalas kebaikan dr Allah