Takde heartbeat week 11

Hi momies. Lagi 2 hari baby nak masuk 12 minggu. Harini pergi kk minum air gula n amik darah. Lepastu scan baby doc tak nampak heartbeat, ukur baby pon dapat size 9 minggu. Sebelum ni ade scan dekat klinik swasta minggu ke 9, tapi doc scan baby size 8 minggu tapi ada heartbeat. So KK terus suruh pergi hospital harini jugak untuk scan lagi detail. Hospital scan perut n bawah memang tak nampak heartbeat n size baby dapat 10 minggu, so die bagi masa 2 minggu untuk datang scan balik or cuci rahim. Sedih sangat rasa. Nak tanya mommies semua yang pernah kes macam ni, ada keajaiban tak baby tiba2 ada heartbeat dalam doc kata macam dah miscarriage ni? Ada yang kata 13 week scan baru nampak heartbeat. Rasa macam ada harapan je. Bleeding, sakit2 ape semua takde. Rasa nak pergi scan klinik swasta je tapi takut kecewa lagi.#bantujawab #SeriusTanya

2 Các câu trả lời

dia mcmni. klu awl2 tu nmpk, after that xnmpk even dh check tvs..kena redha. itu dinamakan missed miscarriage. sy dh lalui. masa 7-8w masih nmpk heartbeat, dpt refer ke pakar hsptl 11w sbb twin pregnancy, xdpt detect heartbeat..dktr bg masa 4w utk f/up scan or dnc. pergi double check dkt swasta pun jwpn yg sama. akhirnya gugur juga 15w.

klau nk puas kan hati try la g check klinik swasta pula.. at least dah tau kan jawapan nya..