Baby with no heartbeat

Sy scan baby di KK smlm, nampak baby 9w tapi heartbeat tiada. Doc suspect miscarriage sbb degup jantung pun xnmpak. Tadi pergi swasta for 2nd opinion, scan baby pun tak nampak dan tak dgr heartbeat. Sedih sgt2. Pregnancy 11w tapi baby stop growth di 9w. Sy ada appointment dgn O&G 28hb akan dtg, utk scan dari bawah nak make sure baby alive. Mohon doa mommies semua agar baby sy sihat dan ada keajaibannya untuk hasil 28hb nnt 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

20 Các câu trả lời

saya masa tahun 2019, saya miscarriage sebb tibe2 ade hyperthyroid... detect masa kat swasta, inform KK dea org ambik ringan,ckp alahan semua....smpai lah baby xde heartbeat baru nk kelam kabut,scan atas bawah semua...tp dh lmbt ler sbb dh mengecut kn..9weeks gak masa tu...saya siap pergi jumpa pakar KPJ nk pastikan lg .tp dh mmg baby xmnjadi..doc suruh cept cuci takot kuman...pergi gov,doc sana suruh tungu 2weeks..bila tanya xbahaya ke,dea org boleh jwab x bahaya...terus saya mntk surat refer,balik kg kat kuantan....suami ckp elok2 kat doc sana, terus masuk wad proceed nk D&C...saya xade bleeding semua,cuba masuk ubat ikot bawah tp xkelua jugak....masa cuci tu,mmg hancur nampk doc tu sedut keluar...saya redho jer..anggap bukan rezeki lagi... after 6months rezeki mengandung...skrg anak 3tahun n now tungu 2nd lak 9/7 ni.... insha'Allah akan dtg rezeki awak..bersabar n tenang2 jer...xyah mikir sangat ok ..

Saya pernah jadi masa 1st pregnant jugak.. kandungan 14weeks tapi baby stop membesar takat 9weeks je, doktor diagnos miss misscarriage, means baby dah tak ada tapi still dalam rahim, scan baru sedar dah x ada heartbeat..x ada bleeding apa2 tapi boleh detect alahan mual2, sakit breast semua dah x rasa.. 2 hari lepas scan baru ada spotting darah sikit2, tunggu 2 weeks jugak biar turun sendiri tapi xnak turun, so saya decide pegi emergency hospital bagitau sakit sangat2 baru diorang proceed warded then cuci.. gov x mahal bawah rm100 je warded 3 hari sekali cuci tapi kena buat2 sakit sangat baru diorang proceed, kalau x suruh balik dulu je..

sama kes mcm sy mase bunting pelamin sblm ni. doc ckp kalau baby idop pun mgkin cacat. wanauzubillah. bile sah smpai 11w baby xde hbeat so dia suggest utk pg cuci. sy habis lebih kurg rm1500 mase tu. tp alhamdulillah xrase sakit langsung. dan rahim pun bersih cantek. after 1tahun lebih bru lekat balik. jgn berhenti berharap dan bdoa ye sis. selamat berpntang nanti.

moga dipermudahkan. sama kes dgn sy tahun 2021. masa scan di o&g both perut & tvs, mmg tak detect apa & janin mengecut so mmg takde apa yg dpt diselamatkan. cadangan sy, reda & berdamai dgn ketentuan Ilahi. sy rest ikut saranan doktor 3 bulan then ttc lg. setahun lepastu baru ada rezeki. Alhamdulillah baby dah 3 bulan skrg.

Sy pernah mcm ni, bila scan mengecut dan takde heartbeat. Sy mtk masa seminggu utk sedap kn hati sy Tapi ngam seminggu perut sakit sangat mula pucat sakit mcm nak hilang nyawa. Masuk hospital d&c Apapun keputusan, terus kuat.. memang sedih.. semoga Allah ganti dgn yg lebih baik

Sama macam sy. 9w tak nampak jantung. Baru semalam scan utk 11w still sama takde jantung. Refer doc pakar kat hosp, buat tvs scan sama jugak. Baby tak membesar. Skrg tgah tunggu gugur sendiri. Sedih, 1st baby 😢 semoga baby puan sihat & membesar dgn baik.

pnh alami.baby twins;)..13w tp janin 8w shj..what to do mmg kena sbr dan terima. sy slalu yakin, once dh pnh hamil inshaAllah akan ada rezeki..now alhamdulillah preg 8mth after 2years MC..sbr byk okay..nnti akan ada ganti yg lebih baik🙂

Sis boleh buat tvs scan dari bawah kat mana2 klinik swasta... bayaran antara rm50 - rm150... berpandu pada klinik... andai heartbeat tetap takde boleh tunggu 1-2 minggu repeat scan... selagi takde bleeding banyakkan berdoa... 🥰

sama mcm saya haritu.. 11week bby stop mmbesar msa 9week.. hosp bg msa 2mggu utk next appoimnt.. tp kantung uri semua jatuh sendiri masa dirumah..

Sorry nak tanya. Dia memang ada ya. Baby stop growing tapi dia tak gugur. dia still lekat pada dinding rahim kita?

1y trước

Ada sis. Saya tahun lepas, kandungan dah 14w. Tapi baby besar 8w je. Saya sebelum tu every 2 weeks ada buat checkup, saya memang perasan baby tu tak besar-besar tapi masih ada heartbeat. W14 tu confirm tak ada heartbeat, saya tunggu dia turun sendiri je. Tak ada rezeki.