Tips cepatkan bukaan

1. byk pujuk baby utk kluar 2. bykkan berdoa 3. bykkan bersama hari2 4. minum air kelapa hari2 5. mkn kurma, mkn nanas smpai lidah sakit dh 6. byk senaman squat, jalan itik, ketuk ketampi, lompat bintang, kagel, brisk walk, jogging, berenang 7. byk angkat berat 8. byk buat kerja, melasak sikit 9. mintak smua org doakan baby kluar cepat 10. jaga makan sesungguhnya ada lg x tips lain? sy dh buat smua ni tapi tetap steady hahaha. btul lah jika belum sampai masanya, kau terjun banggunan pon belum tentu beranak lg 🤣

7 Các câu trả lời

Hahahaha takde sis. Takde cara lain selain berpasrah 🤣 saya buat semua yg mcm sis buat tu, mmg last2 kena induce ubat 2 kali and belon sekali. Bukaan duk 2cm jugak. Alhamdulillah selamat lahir budak pipi merah ni pada 41w 2d secara normal dan guna vacuum 🤣

2mo trước

same,guna ubat n belon still 2cm..last² ermcg czer 🤣 but im at 37weeks2dys xda tanda² tp doc ckp kena paksa melahirkn jg sbb baby iugr

Saya ada hari 3 hari je nk serah diri utk induce.. Hari ni pegi PAC sbb contraction still x buka jalan, Dr bagi balik.. Huhuhu bersabar je laa

Saya dulu pon buat semua tu siap overdue kena serah induce 3x tetap baby taknak keluar at lat kena czer jugak Doctor kata dia memang taknak keluar

2mo trước

Sama jugak perut dah ke bawah tapi kepala baby tu tak masuk laluan lagi masa tuu… saya siap jalan sana sini makan macam2

Ramai kasi tips lepas bersama esoknya turun tanda, tapi saya jenuh aih bersama, tetap dia happy2 dlm perut 😂 ahad serah diri, redha dah

2mo trước

mybe jnis tu 9 bulan x bersama kot. tu yg tiba2 bersama baby dlm perut terkejut hahaha

haha btoi tue... blum masa nk kluar...due 5.5 serah diri 12.5 tk pa la mkn dulu...dye suh mkn lagi...pasrah ja enjoy

Tunggu je lah sis. Akan tiba waktunya. Huhu

2mo trước

Saya pun tengah tunggu hari. Due 15/5 ni. Macam2 dah buat. Penat je dapat. Skrg pasrah je lah.