hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Các câu trả lời

Sis aritu lagi lah drop hb 8.7 tp sis okay je takde pening2 or whatsoever .. bby active , sis naikkan hb within 2day je , minum air jambu marigold tu haa senang gile naik hb. Ubat zincofer pun makan juga, 5 am akan bangun makan ubat, pastu 7 am mkn oat/cornfleks and susu .. pastu makan bayam and sayur2 , insyaAllh menjadi

2y trước

soalan ni dh 2 tahun yg lalu, yg btanya tu dh selamat bersalin dah pun

ιвereт тυ ѕeнarι ѕeĸalι ĸan мĸn??ѕy pnya нв pn low вυт doc вg ѕy 1 vιтaмιn υnтĸ naιĸĸan daraн тp мĸn vιтaмιn тυ penιng n мυnтaн²..тнen тĸar doc вg ιвereт..вιla вg ιвereт тυ rѕa oĸe..ѕιѕ ĸna conтιnυe aмвl υвaт тυ laa..

6y trước

ye, shari skali je. ikut tahap anaemia ibu. makan dalam keadaan perut kosong. gap 2 jam makan apa2 dan gap 4 jam dgn susu.. x leh campo..

Sy Hb Turun juga. mula mula 12, lepas tu turun 10. Dr bagi tambahan ubat. sekarang sy makan zincofer dengan ferforus. sy ada juga bnyk makan sayur hijau. nurse ada bagi list. antaranya pucuk paku, kangkung. Lepas tu makan jambu batu. jambu batu ni elok juga taknak bagi sembelit. last cekup, hb naik 11.2

Sy makan buah delima pagi sebelum check up.. hb naik.. slalu tiap kali check up 10.7,10.9 jugak.. lunch sy biasa makan ati,bayam,kerang.. sy consume zinkcofer sebelum tido, xleh makan sebelum sarapn sbb mabuk..kafein mmg elak.. then susu pun gap lepas makan makann ber zat besi

Sama lah.. Sy pon skrg hb low 9.3 je mgkin sbb pregnant twin, sblum ni pregnant skali je hb turun lpas tu naik jd normal sy amal jus mamariam, jambu batu. Tp kali ni tak membantu sgt smpai dah kene iv cosmofer. Mkn syrup maltofer pon muntah, zincofer & iberet 2 kotak tp tak boleh mkn jga

Sy mkn sblm tido.mkn iberet dgn mnum air sunquick..tpi jgn la bncuh masam sgt or manis sgt.just nice..sblm mkn ubt mnum air sunquick tu.lps tu telan ..sy buat pn sbb misi n doc ajr.dia ckp utk prcepatkan serapan ubt tu..2nd prgncy ni alhamdulillah hb masa booking pun dh 12..

Mgkin salah cara mkn. Sis try mkn ubat time yg same, hari tu sy xleh mkn zincofer pn, hb sy mse booking 13.5,lpas tu tukar ubat yg 4 jnis tu, hb mkin naik smpai 14.8..cbe amalkan mkn wktu yg same stiap hri, mcm sy lpas bngun mndi, solat subuh tu sy mkn

4y trước

Stgh jam gap je sis sblum mkn pgi

Sy mkn zincofer. Hb ok 13.9 and now 20weeks 12.9. Masih ok, xtrun bnyk and lgpn kita kongsi segalanya dgn baby. Hrp hb ok smpai bersalin nti. Sbb sy bkn jenis yg suka makan sayur. Hrp pda vit ni shj.

2y trước

betul sgt sy dri mula pregnant smpai 18 week bile cek hb alhamdullilah xpnh 11 ke bwh

My hb pon pernah drop sampai doc bising. Kihkih. Tapi dia suggest makan iberet dgn jus yang masam2. Contoh buah oren,delima or jambu batu. Try la buat jus blend sendiri sis. Then consume sekali dengan ubat. My hb from 10.4 naik 11 ngam2 masa checkup.

Saya memang time ngandung hb low, doktor sarankan makan pil hematinik tu dgn air jus, sebab ia lagi cepat serap.... Pil hematinik tu yang pil 4 jnis, vitamin c, vitamin B complex, vitamin D dan pil yang warna coklat tu doktor suruh makan 2 biji, Alhamdulillah naik hb saya..

5y trước

Aa, betul2... Ujung tahunkan stock ubat abislah tu...