BERAPA WEEKS KLW MCM NIE

Ya Allah..terketar2 tangan tunggu result tadi😭😭 mula2 test guna yg biasa.naik double line but pudar.. tak puas hati wlwpon dalm hati mmg yakin pregnant..test guna yg digital ni plak.. and the result is pregnant 1_2😭😭Ya Allah..tuhan je yg tahu mcm mana perasaan skrg ni..syukur sgt2😭😭 Nak tnya mommy2 semua..klw mcm ni brpa mggu ya.ke sya test terlalu awl😅 excited la katakan😅😅 #ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby

BERAPA WEEKS KLW MCM NIE
11 Các câu trả lời

kalau mcm ni awal lg awak. 1-2w bersamaan 3-4w. nak p sah kan kehamilan dkt klinik boleh cuma nya jgn panik bila doctor inform belom nampak apa2 atau pon dinding rahim baru menebal. doctor akan soh kita dtg repeat scan semula. nk nampak kantung dlm rahim awak boleh scan masa usia kandungan awak 6@7w. nak nmpak baby dan heartbeat boleh scan masa usia kandungan awak 8@9w dn ke atas. selagi xde spotting/bleeding inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. continue makan asid folid smpi awak buka buku pink☺️

1y trước

sbb dia kira ovulation date, 2w after period. so...kalau kt situ tulis 1-2w = 1-2w+2w after period = 3-4w. faham tak? hahha. cth kalau tulis 2-3w, 2-3+2 = 4-5w. ha gituu

wahhh.. tahniah sis. jaga baik². moga dipermudahkan hingga proses bersalin🙏 mohon doanya ya moga sy cepat menyusul dpt baby 🙏 (org kata doa ibu hamil makbul 🙏🥰)

1y trước

aaminn..terima kasih.sya doakan smoga sis pon cept2 dkurniakan baby jugak.aaminn aaminn aamin ya rabbal alamin❤

Baru 3-4w sis. Masih terlalu awal ☺️ kalau sis nak gi klinik, boleh tunggu lagi 2w. Sebab kalau gi scan sekarang pun memang tak nampak apa2. Memang kena repeat lagi 2w juga nanti 😉

1y trước

ok baik..terima kasih sis😍😍😍

last menstrual period bila, hari 1st day period buln leps... awk kire laa dr week tu, ckup 8 week awk scan, sy scan 6 week xnmpk lg...

1y trước

17/4 sis😊😊. baik sis😊

1-2 ni masi awal sngat2 lagi maybe dlam 3-4w. Scan pun mmg confirm xkan nmpak lagi . Tunggu lagi 2-3w nnt scan

1y trước

period awak teratur tak?

2 hari lepas Sy test naik pregnant 1-2 ..last period Sy 13.4.23 mungkin usia kandungan Sy 5 week skrg

1y trước

betul awak. nnt boleh g scan tengok kantung masa usia kandungan awak 6@7w. kalau malas nk repeat scan boleh tunggu 8@9w dn keatas terus. scan masa ni boleh nampak baby dn heartbeat dh☺️

lbh kurang 3mgg. upt biasa mmg xdpt detect. tgg lg sebulan boleh p scan

1y trước

baik sis😍sya guna dip n tell awl tu but sgt2 pudar hmpir xnmpk..mybe awl sgt kot sya test..tu yg beli clear blue trus sebb xboleh sabar😂😍

Apa yg membuat kan awak yakin untuk check ? Ada simptom apa

Beli kat mana ye pregnancy test yg mcm ni?

1y trước

mcm mana korang guna ek sbb dulu masa sy pregnant buat 2x, 2x tu tulis error🤣🤣

mcm ni la sy dulu😂

1y trước

mula check tengahari,samar.. balik tu check lgi guna clearblue,naik line + tu.. subuh esok check guna digital.. naik 1-2 weeks.. now baby dah 10 bulan lebih😂 kejap je masa