Susu for pregnant women

Wife saya baru 6 weeks 3 days. Dah boleh ke.minum susu tuk ibu mengandung? Any suggestion yang sesuai. ?

5 Các câu trả lời

Dr normally recommend minum maternal milk kalau mommy underweight.. for normal weight mommy minum x minum pun okay jer sbb anyhow the vitamins dlm maternal milk pun x sebanyak content multi vits yg Dr akan bagi nanti. Calcium content pun x secukup calcium tablet yg Dr akan prescribe. Kalau mommy memang dah a bit overweight Masa pregnant, Tak recommend to take maternal milk sbb takut nanti mommy kena GDM & baby terlalu besar. So better consult Dr dulu tengok adakah perlu utk mommy minum maternal milk tu.

Sy minum dlm kandungan 10week. FRISOMUM flavour vanilla honey. Tp minum sampai kandungan 4 bulan je. Lepastu dh x lalu. Hehee try plak ambik susu coklat dutchlady. Suka sampai laa nak dekat beranak minum susu tu.

For me,my husband terus belikan after tau positif pregnant..dah masuk baby yg ke-4 still minum susu as usual..Saya minum anmum materna coklat..mana yg sesuai dengan tekak wife u😊

Buleh dah , lebih baik ambk susu kurg gula . Cth nesply

Boleh jaa ,

5y trước

Okay thank you kene consult doc dlu sblom beli ke cm mana?