35w

What should i prepare? Nervous?

3 Các câu trả lời

Saya pun 35w. 2nd bby. Bwh ni list y sy dh buat. Tgh prepare semua kt bwh slow2. Sy fully bf tp still kena beli n prepare pum tu utk emergency. Maybe bby masuk wad ke ape ke kita tak tahu. Just for precaution. Beli yg murah ke kt shopee hg dalam rm30 je 1 set basic. Mama basket -pad kain -pad pakai buang -minyak -pil -breastfeeding night bra -underware -kain batik -bathroom basket: pad, mandian herba, sabun, ubat kuning, BOX UNTUK NEWBORN -baju tido -baju lengan pendek -baju lengan panjang -baju sleeveless -baju outing -selimut -kain lampin lama -kain lampin baru -barut -sock&mitten -hats & bib -Pampers -cloth diapers -tuala Last minutes preparation -basuh baju bayi -basuh botol susu & pam -setting pum - betry n etc -Beg hospitAl bby -beg hospittal mama -bakul mkn mama -Tabung sunat -tabung akikah -tabung qurban -tabung vaksin tambahan -kit kuku -kit basuh botol susu -kit medical baby -makanan berpantang Before to hospital preparation -relax -check buku pregnan n ic -make sure bulu *** cukur pendek -makan untuk tenaga -zikir nabi nuh sampai beranak -getah rambut jangan pakai -jangan pakai contact lens - bawa cermin mata -solat -bismillah & tawakkal

5y trước

Semoga sihat n selamat semuanya. Moga dpermudahkan. Aaamiin

knowledge - breastfeeding - cara jaga baby - diet after delivery - banyak lagi beli buku, baca dari sumber yg betul.

5y trước

Tq

Peralatan dan pakaian baby n ibu kehspital...

5y trước

admit aah mula bnyk berjln nk dkt bersalin..Ketuk ktmpi ke..