My first baby

Im 30 week already . What should i prepare ?

9 Các câu trả lời

for postnatal : 1. Do prepare bottle and formula milk in your hospital beg too (dont let the nurses & Drs see it bcos they didnt encourage much) just incase your milk didnt produced yet once u r delivered. just like mine. i only have milk after 3 days and on my 6th day, I produced oly 1 onz. so stress but i keep pumping n feed my baby to gain more milk. huhu 2. Do buy Lactul solution to avoid constipation. Our biggest fobia after deliver is pooping. So, get prepare well. 3. bring a lot of baby diapers to hospital too since newborn poop a lot.

6y trước

hehehe

Banyakkan baca , tambah ilmu pasal baby , penyusuan , lekapan yang betul time menyusu , deman kuning , pantang , cara manage masa tidur time berpantang untuk jaga baby , cari info kenapa baby meragam , apa keperluan baby baru lahir , cara elak perut kembung , cara tenangkan baby . Ni semua penting untuk jaga emosi ibu masa berpantang

5y trước

Lepas bersalin susu memang tak keluar terus tapi susu ada dalam breast tu . Apa perlu buat ? Lepas bersalin , nurse cuci baby then terus ambil baby bagi hisap untuk stimulate susu . Bagi baby hisap kerap walaupun susu tak keluar . Insyaallah hari yang sama juga susu akan ada keluar . Lepas susu dah keluar , make sure time baby hisap lekapan tu betul biar baby kenyang kalau tak malam first confirm baby meragam selagi tak kentut . And make sure ibu dah berjaya buat lekapan dalam dua hari pertama supaya baby kenyang dan berak untuk elak kuning . Baby takkan berak kuning selagi susu yang dia minum tak cukup , tak kenyang

Just be Alert! Bagpack dah standby kan ke? Untuk ke hospital nt, just in case. Jgn last minute plaaak 😅

mental and fizikal.the sweet dream sleep will gone for a year.patience will be tested.

Keperluan ibu dan anak

same week kita❤

cngrtsss momieee

samela hehe

6y trước

🤗👶🏼