Preparation

At weeks 30, am i too early packed all those mom & baby stuff to put inside my car or what???... Btol ke tk btol apa aku buat nie... Ke awal sgt2. Tp dgr org kata 7bln dah blh stndby lagi2 buat org yg kna slalu follow-up kat klinik & hospital ni kn...

Preparation
66 Các câu trả lời

Diana baru masuk 7 bulan... Now dah ready semua... Bagus kalau buat awal... So nanti tak payah nak pening2 mikir.... Just letak je dalam kereta... Bila nak bersalin... Just ambil je... Tak payah susah2 tu time nak berangkut.. Kalau kita tau duk sehari takpe... Kalau datang yg kene operation... Entah berapa hari kene duk hospital

5y trước

Btol sng stndby awal2...

Goodluck mummy . Bagus prepare awal sbb kita tak tau bila2 masa boleh bersalin . X semestinya ikut due date . Saya due date bln 1 2020 tp mesti dah siap2 before masuk bln 12 haha . Aritu kak ipar saya pon due date ujg blan 10 . Tiba2 bersalin awal bln 9 .

5y trước

Tu lah... Sy pun dok berpikir mcm tu jgk. Nk2 ada mslh ni kn... Mne tau tiba2 kna paksa bsalin awal ke kn...

Okyla tu.. prepair awl2.. xde kelam kabut..kite xthu ap yg akn jd nnti ☺️sy yg 31week ni pon bru 2hri lps packing.. tu pon ad brg xsettle..lagi2 Dr ckp kedudukn bby sy dh jtuh sgt.. so, kne stndby jee.. nervous gilee..😖

5y trước

In Shaa Allah. Aamiin... =)

Sy x buat apa lagi...baju bby dah beli...cuma blom basuh je....brg² semua kat kmpg...minta suami tlg basuhkan dulu....takut jgk...skrg dah nak msuk 32w...lg 2minggu bru blk kmpg nak prepare semua brg...#hiduppjj

5y trước

Owh... Ssh jgk hidup pjj. Lain cabaran die... Tkpe ada mse lagi, In Shaa Allah blk kampung nnt msti en. suami sme2 mbantu buat persiapan... =)

Bagus la siap awal²..jangan jadi macam saya.. Dah 35w 4d barang xsiap lagi.. Nak keluar beli susah sekarang.. Kedai pun banyak tutup 😭 Anak pertama dua² xtahu nak beli barang apa

5y trước

Sama la dgn sy.. Anak first. Sy dh 33weeks 5ari.. Barang2 sume lum stanby lg.. Sume kedai brg baby dh ttp.. So trpksala beli online shoppee.hrp2 cptla smpai before brsalin

Beg baby dh siap ..beg mak je blom siap..😅.sy dh 34weeks..38weeks kne bersalin dh sbb ade k.manis..😊tp sejak 2 menjak ni asik rasa kontraksi palsu je..😅 seram....

Saya 34w pun sama dah standby semua nanti senang tinggal bawa saja 😄 berjalan pun rasa sakit² kat area pelvic ni. Sebab ank pertama 38w dah keluar. Awal seminggu dari due.

My mum cakap 7 bulan memang dah kena prepare & packing siap siap semua. Sebab kadang ada orang 7 bulan pun dah bersalin. Dah siap semua bagus, tak ada la nanti sis kelam kabut 🤗

5y trước

Brol tkde kelam kabut. Sng stndby awal... =)

Ok lh 2..kita x tau bl baby kita nk kluar..mcm ank pertama sy lahir 31..kena paksa sbb ada drh tinggi..tiba2 je ada..nsb baik brg2 dh siap skt..letak je dlm kete siap2..

Sya lbh ska prepare awl.wlupn xsmpn dlm keta ag.sbb xde nk g mna pn.packing msk bag ltk ats bkl bby.yg k4.28 mggu siap bsh smua.30 scan trs pack msk beg.hehehehehe