tekanan bp tinggi

week 11 tekanan bp tingi siapa perna mengelami pa cara mengatasi..ya

2 Các câu trả lời

sy bp tgi jugk mse 1st check up bukak buku at 10 weeks..140/90 then dktr suroh monitor sndri hari2 kat rumah beli msin sndri..kat rumah bp normal..110-120/60-70 je every day..so xde kne on ubt drh tggi lg..tp kne on ubat cair darah n calcium..now dh 26weeks ok je bp pergi klinik pn dh ok..jge mkn jugk..gula garam kalau boleh amik sikit sgt2..lebih kn syur n buah yg tggi vitc n calcium..