tekanan bp tinggi

week 11 tekanan bp tingi siapa perna mengelami pa cara mengatasi..ya

2 Các câu trả lời

sy 1st pregnant.. dlm 12 weeks pregnant.. checkup di kk.. tiba2 bp over 180/120..terus kene admit wad.. 4 hari jugak dlm wad pantau bp..mayb sbb sy stress keje n penat.. so, stay wad mmg rehat.. prescribed ubat high bp.. jaga mkn.. skrg dah 19 weeks, setiap mggu 1x check bp kat kk.. tp sy check sendiri juga di rumah.. beli mesin sendiri.. alhamdulillah dah stabil.. better puan pegi checkup btul2.. kalau dah kene preskripsi ubat, kene ambil btul2.. jgn tinggal.. itu pengalaman sy yg baru mengandung ni.. hihi.. hrp2 puan sehat sudah hendaknya..

sy bp tgi jugk mse 1st check up bukak buku at 10 weeks..140/90 then dktr suroh monitor sndri hari2 kat rumah beli msin sndri..kat rumah bp normal..110-120/60-70 je every day..so xde kne on ubt drh tggi lg..tp kne on ubat cair darah n calcium..now dh 26weeks ok je bp pergi klinik pn dh ok..jge mkn jugk..gula garam kalau boleh amik sikit sgt2..lebih kn syur n buah yg tggi vitc n calcium..