Persoalan

Hi warga TAP Sye ada pertanyaan Baby sye bru masuk 3 bulan Macam mana nak bantu baby tdor tanpa bedung? Sebab klau tak bedung baby terkejut2 and macam tak lenaa... Kesian dkat baby Ada ibu2 yg ada pengalaman dan tips yg boleh dikongsi? Terima kasih #bantusharing #firstbaby

7 Các câu trả lời

peluk anak bila dia terkejut dan tepuk2 manja. time malam selalu gilir2 dgn suami tengokkan anak tidur. walaupun anak tidur tengah antara ibu dan ayahnya 😄

bedungkn je dia tido sis..lg senang..bby sy 4bln pun masih sy bg bedung..beli yg instant swaddle tu..xterbukak bile bedung..sian bby klu asik terkejut je

Mula2 mmg mcm tu.. Sbb mmg reflek bayi.. Sy pun tak bg bedung tidur.. Bg dia biasa.. Lama2 nnt walaupun masih terkejut2 dia tidur balik..

Kepit dia dgn bantal golek kiri dan kanan. Kalau dia terkejut, letak tapak tgn dekat dada dia kasi tenang dan tepuk2 lembut

sy bedung anak sy smpai 5 bulan. kalau x, dia terkejut2 tido. bila bedung lagi lena dia tido.

letak bntal kecik atas bdan nya

4y trước

letak sesuatu yg x bhyakan bby

Kena selalu peluk die