check gigi

wajib ke ibu hamil kena pergi cek doktor gigi sebelom bersalin.? kalau tak pergi,ada masalah ke untuk kemasukan wad hospital nanti?saya dah 35week.. nak pergi macam tak larat dah.

1 Trả lời

Jika di KK di sini, memang awal-awal cek gigi masa trimister pertama. Itu rutin mereka utk pastikan ibu hamil tiada masalah pergigian. Tak tau lah kalau tempat awak cek gigi atau tak. Terpulang kepada awak nak cek atau tidak, sebab lepas bersalin tak tau lagi bila nak cek 😁 sibuk mengasuh anak melainkan ada nak jaga bayi awak. #saya tiap-tiap tahun cek gigi. 😊