Check up gigi masa mengandung

Ada tak ibu² yang tak pergi check up gigi . Ada apa² effect ke dengan baby kalau kita tak pergi klinik gigi ye . Mohon sesiapa yang tahu . #gigi ##bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

hurm..biasa kena pergi chck gg dia ada sebab .jika ada karang gg akan di buang karang gg trsebut... jika ada kerosakkan akan di buat tampalan gg ..ia bertujuan supaya ms preganant tiada sesuatu yg memudaratkan berlaku pd kita ...sbb jika ad sesuatu berlaku pd mak .akan effect pd bby... disini sy sharekan info ttgnya .mg dpt mmbntu puan mngetahui knp perlu lakukannya http://www.myhealth.gov.my/panduan-penjagaan-kesihatan-pergigian-untuk-ibu-hamil/#:~:text=Penjagaan%20Kesihatan%20Pergigian%20Ketika%20Hamil&text=Ini%20adalah%20kerana%20penyakit%20boleh,bayi%20lahir%20kurang%20berat%20badan%20. http://www.myhealth.gov.my/kesihatan-pergigian-ketika-mengandung/

Kena g check up gigi sebab bila dah hujung2 trimester nanti kalau sakit gigi mmg takboleh buat apa2 pada gigi macam cabut ke operate ke sebab bahay pada kandungan. Sebab tu kena check awal2 tujuannya supaya tak sakit gigi pada hujung trimester nanti. Kalau gigi berlubang atau ada masalah apa2 boleh tampal/ cabut lagi kalau awal2 trimester ni. Hujung teimester cannot

2y trước

terima kasih sis