Jangkitan Kuman Paru² pada bayi

Wahai ibu² sekalian, doakan anak saya yang baru lahir 4/6 hari tu pulih sepenuhnya dari segi pernafasan yang lemah ke pernafasan yang stabil n normal, kuning harap turun dan jangkitan kuman pada paru² hilang. Baby saya lahir secara normal (Vacuum). Doakan para ibu sekalian. Doakan saya n baby wahai para ibu sekalian.

39 Các câu trả lời

kes sama dengan anak saya la 😆😆😆 saya pon vacuum wahahaha. baby ok je. dont worry 🥰 anak saya kena tahan dekat scn 9hari.. kes kepala dia(vacuum),penrnafasan relate to paru2, dengan bahu retak huhuhu.. sabar ye selang berapa hari anak balik rumah, masuk scn balik sebab after effect dia reflux susu 🤦‍♀️ sabar ye..

In sha Allah baby akan sihat... sama kes mcm anak saya yg kedua... alhamdulillah sekarang sihat dan sentiasa ceria... dah 10 thn umurnya...

Salam, anak sy dah 9 hr dlm NICU sbb jangkitan dlm parux. boleh share tak berapa lama dalam tu. dan mcmna keadaan anaknskrg

2y trước

Alhamdullilah, bila refer di IJN, anak ada lubang kecil dlm 4mm, bahagian atas jantung kanan. Refer setiap 6 bln dan skrg dah kecik 2.4 mm. Dr kata Insha Allah akan tutup sendiri bila dia membesar. Cuma dia agak kurang berisi compare dgn kakakx dia. Cuma tinggi dia normal. dan aktif sekarang. yg penying tiada masalah lain. Doakan agar lubang tu tertutup sepenuhnya. Bln 9 ni ada appoinmnt lagi. Kali ni setahun sekali

Semoga anak puan di kurniakan Allah kesihatan yg baik. Dan semoga Allah kurniakan ketabahan buat puan

Amin.. Semoga Allah swt angkat segala penyakit baby, dan diberikan kesembuhan segera.. Amin Ya Allah Ya Mujib

semoga baby cepat sihat n kuat... doa banyak2 sis.. moga dimudahkan segala urusan nya sis.. 🤲

Semoga dipermudahkan segala urusan awak dan baby, Dan semoga baby cepat sihat..Aamiin..

4y trước

Tq sis. Aamiin

Be strong mommy. Anak sy dlu 5hr on antibiotics sebab sy GBS positif time preggy.

semoga baby sis cpt sihat dan dipermudahkan sgla urusan...amiiiin

Semoga anak puan cepat sembuh..doa banyak² ye puan