Nak tnya,sy dh dpt vsksin dos prtama..tp bila nk cocok vksin dos ke 2 ni sy prgnent plk..mcmne eh?

Vaksin ke 2

7 Các câu trả lời

Sama kes macam saya….latest guideline dr kkm mami pregnant boleh take vaksin tak kisah brp week dah kalau dulu kena lepas 14weeks…sy terima 2nd vaksin at 7weeks lps dokter dah terangkan semua pertanyaan saya,saya pon masa frst dose xtau pregnant sbb waktu period belum sampai…incase mami taknak take 2nd vaksin before 14weeks boleh je sbb pilihan dkt tgn kita

sy dah tnya doc..mula2 sy dah tgguh..tp doc ckp boleh je ambil dos ke 2,sbb dah ambil dos pertama tu..alhamdulillah..lps cocok xde simtom yg teruk,just skit kpla n lemah2 bdan je..dlm seminggu mcm tu..

maksudnya ? vaksin pertama tk mengandung ke mcm mna sis? ambik vaksin tu? minta nasihat nurse untk 2nd dose

3y trước

baikk :)

Sye pon sme mcm sis ,tp sye tgguh dlu dos 2,

Kena tangguh dose keduaa awak.

kene tangguh dulu

Tanya doktor.