Kaki Cramp

Usia kandungan saya sudah 14minggu 2 hari.. Normal ke kalau kaki selalu cramp...kaki cramp time tidur mlm... Ada cara tak untuk atasi masalah kaki cramp ini..

15 Các câu trả lời

Normal tu sis... Dulu akak mengandung sulung dan kedua tu, mmg cram... Tak tau nak buat apa.. Tahan saja mcm tu... Skrg ni akak hamil 14week juga.. Kaki hanya penat je... Susah nak tidur... 😃

kaki krem yg mcm tarik mengkarung tu ke...kalo tu kkurangan kalsium.kena minum susu sis..letak minyak pns kt kaki,tido pkai stokin..tinggikn kaki...

Mase cramp tu jgn gelabah .. sis rilekkk then okay.. die xlame pun..dah penah rase kene kt leher ? Yg tu menangis takde air mate 🤪

Minum susu kambing.cari yg higoat sy dah 26 minggu x pernah cram dan anak sebelum ini boleh dikira brp kli je cram sampai die lahir

minum susu,,klau xblh telan susu,cuba pil kalsium,sy alhmdulilah stakat ni bru 2 kli kena,klau pregnant sblum ni slalu kena,sakit sgt😩

4y trước

Saya da 7bln skg , doc xbg2 pun pil kalsium. sbb dari awal ngandung pai skg sy xminum susu

Minum susu pun blh. Jangan buka aircond sejuk sangat sis. Pakai stokin. Suami sy pun selalu kene walaupun x pregnant. Huhu

Tinggikan kaki , stokin wajib pakai masa tidur . Panas ke berpeluh ke pakai jugak . In Shaa Allah , mungkin membantu .

4y trước

Terima kasih sis 😘

Normal..sblm.tdo mntk husben urutkn..suh husben sapukn minyk pstu pkai stokin..tggikn kaki ms.tdo

Minum susu tinggi kalsium dan mkn mknanan yg tmbh kalsium..kaki cramp punca kalsium kurang..

Itu tandanya kurang kalsium dlm badan..Kalau saya ambil supplement kalsium mmg berkesan.