gdm dan jari2 kebas.

Usia kandungan saya 22 minggu.. kehamilan kali ini saya disahkan ada gdm tp on diet.. masalah skrg saya suka minum air sunquick tanpa gula. Adakah yg saya minum itu memberi kesan kepada bayi saya.. dan satu lagi jari tangan kanan saya sering kebas2 mcm mana saya nak atasinya..

1 Trả lời

Sunquick tnpa gula mmg ada kandungn gula dh. Boleh minum, tp cuba elakkn dlm 3 or 2hari sebelum awk buat gdm. Tgk result mcmn,. Utk kebas tu, normal. Tp kalau dh terasa kebas yg awk xbole nk thn. Bgtau doktor or nurse... Sy pernh kebas jg, tp nurse sarankn minum susu. Alhamdulillah, berkurng wlupn xhilng trus