Kenapa anak hilang selera makan?

Usia anak sy 11 bln dan bulan depan dia genap setahun. Setakat ni dia ada 4 btg gigi....2 atas dan 2 bawah...masalahnya tiap kali sy bekalkan nasi dan sup sayur dia kurang berkeinginan utk mkn...dia akan kemam lama dlm mulutnya mknan td dan mengambil masa yg lama utk menelan...sy risau sekiranya keadaannya berterusan begini, akan menyebabkan penurunan berat badan

2 Các câu trả lời

Cba try menu lain. Mgkin dia dah jemu kot sbb rsa yg sma sja.