Pantang orang tua ketika hamil

Untuk zaman sekarang ni perlu lagi ke kita ikut pantang mcm orang zaman dulu . Contoh kalau isteri hamil so suami takbole memancing apa semua . If tak ikut memang akan datang benda buruk kaa atau pun ni semua sekadar mitos ? Plis perlukan penerangan #1stimemom #pregnancy #advicepls #bantusharing #ingintahu

17 Các câu trả lời

Jaga adab je pokok pangkalnya. Jaga adab dgn Tuhan, adab dengan sesama manusia, dan adab sesama makhluk lain . jaga juga akidah

Kalau saya ikut je lah……xde rugi apa2 pun…….lain lah klu ikut pantang….kene keluar duit byk……….😂

kalau mcm niat nak bg anak bini makan rasanya boleh je. 😊.. bukan niat nak seksa ikan tu ..

Ikut agama. Kalau berlandaskan agama dan buka logik semata2, pertimbangkan.

Mitos 😂 xyah degar ckp org tua tua

2y trước

Jagan pikir bukan2 sis . Semua tu takdir allah . Doa yang baik2 ye . Jagan percaya benda2 syirik

mitos....

nasihat