Tips mudah lekat

Untuk mommy2 yg mudah lekat ni ada amalkan apa2 pemakanan ke? Atau makan apa2 je macam biasa? Kadang2 tertanya2 kenapa ada sesetengah orang mudah sangat lekat. Yg TTC ni saban waktu menanti garis dua🥲

22 Các câu trả lời

first and foremost, rezeki. tapi rezeki pun kita perlu usaha. ada orang ujian dia kat tempat lain, ada orang ujian dia bahagian ni. saya walaupun irregular period, alhamdulillah mudah lekat. tapi untuk pastikan telur yg dihasilkan betul2 sihat, saya jaga hormone balance juga. pemakanan, exercise, cycle tidur, stress level, berat badan, semua kena jaga. suami pun sama, untuk pastikan sperm yg terhasil tu yg baik2. sediakan yg terbaik untuk anak tu mula dari waktu TTC lagi, bukan lepas anak lahir. siapa yg TTC betul2, bila dtg rezeki dia, anak yg terhasil tu yg terbaik inshaAllah.

sy irregular period, tak fikir langsung pasal ada anak, suami pun maklum sy mungkin susah nk mengandung. mkn jalani hidup mcm biasa mcm sebelum kahwin, 2w lepas kawen pregnant. masa tu mcm xready la cepat dpt anak, terdetik jgk kalau tahu pakai protection blh berdua lama sikit 😅 tp masa awal tu je la fikirgitu.. anak tu bukan kita yg buat, tp Allah buat Dia yg tetapkan utk sesiapa yg dikehendakiNya. tak kira ready ke tak, nak ke taknak, usaha ke tak

hi sy TTc 3y. 6bln lepas kwen pergi check kesuburan suami isteri. hcg check sperm.. tiup sumpat seblah lepas tu pcos period irregular.. dr. saran ivf.. cukup sampai disitu... dalam masa 2.5tahun jalani hidup cm biase g urut makan buah zuriat. makan wawa zainal product iktiar sana sini. last pergi umrah balik tu plan nk amik anak angkat.. sebulan lepas balik umrah +ve now da 11bulan.. ahlamdullilah.. rezeki dri allah

Saya pergi berurut, ikhtiar minum air buah zuriat, stop ayam, lebihkan seafood and almost hari2 makan salmon + kentang. Stop fast food dan air gas. Paling penting tahu waktu subur bila. Bmi saya overweight tp alhamdulillah Allah bagi rezeki juga. Yg penting ikhtiar. Oh saya stop buat kerja rumah even sapu sampah pun tidak sbb peranakan saya jenis cpt turun dan saya kerap gugur. So, mmg saya rest betul2.

mkn je mcm biasa.. xde amek ape2 supplemen pun.. cuma once da dcide utk conceive, sye stop mkn nenas, betik muda, air gas, mne2 mknn yg x elok utk org yg bru2 preggy.. brg2 berat pun sye x angkat.. keje2 lasak pun x buat jgak.. sye stat buat mcm nie lps subur smpi la nk period.. klu period, then ok sye buat mcm biasa je la.. sbb sye penah chemical pregnancy.. lps 2 bln chemical pregnancy, bru btol2 preggy..

Atas org juga lah sis. Dan asbab rezeki. Saya x jaga makan pun lekat. Anak first lagi lah tiap minggu mkn mcd dulu sebab selalu travel so ke drive thru mcd je mudah, lekat cepat tak disangka2. Anak second almost tiap hari minum nes sebab keje kan pagi2 otak tak function kalau takde nes. Tp tak berlaku pada semua org. Yg ttc boleh ikhtiar healthy lifestyle

saya kahwin bulan 5 tahun lps,,sebulan pastu pregnant. tips dia,, sye download apps yg tgok bile sye plg subur.... atau medium subur. tips lain, lps suami dahhh ejaculate tu,,,meniarap...jgn duduk or baring mcm biasa. sbb meniarap tu bantu sperm tu berenang. idk lah mitos ke apa.. wallahualam ..sumenye rezeki tuhan bg awl or cpt..kite hnye usaha dan tawakkal

8mo trước

dan sye underweight,berat mse 10weeks pregnant only 40.5 kg..

Saya jaga makan jee, stop fast food, exercise sikit , pastu banyak makan sayuran hijau , kentang , pastu pantau waktuu subur, time awak subur ajak suami bersama🥰 Sebelum pregnant sy ada amalkan minum susu kambing lazz.. Next month tu tahu pun sbb masa bersama tiba2 kluar darah..Rupenya positif pregnant..Insyallah atas izinnyaa 🤲🏻

Mudah lekat bukan pasal pemakanan sahaja. Ada juga sperma yg ada kekurangan.. Ada juga wanita yg kena setel hal2 peranakan. Kedua suami isteri kena buat pemeriksaan kesihatan penuh dan ujian kesuburan, baru tahu pemakanan atau supplements apa sesuai dgn masing2. Jangan lupa kerap bersenam.

sy ttc 2thn lbh. sy just amalkn mkanan sht on diet exercise, mengurut n jgm stress2 buat xthu j abaikn pckpan org, byk berdoa dktkn dr dgn tuhan. slalu lah bersedekah dgn niat nk zuriat krna allah.. amal kn tips bersedekah ni inshallah allah permudahkn alhamdulillah lpstu pregnant.