Perancang keluarga

Untuk ibu yang menyusu badan penuh dan tak datang period lagi kena ambil perancang jugak tak?sebab anak first pun full bf dan tak period,anak umur 1y baru period dan rancang sendiri,anak umur 1y10m pregnant lagi tapi gugur,sebulan lepas gugur period dan tak rancang jugak ebab memang kalau boleh nak anak lagi, masuk tahun ke2 kiranya kalau anak yang gugur tu lahir umur 1y9m baru pregnant balik...now anak baru 3bulan lebih emergency ceaser,so takut sikit la kalau ter pregnant...sebab ada pernah terbaca katanya kalau fully bf tak period tak semestinya tak subur,ada tak ibu2 yang berpengalaman? Tq

1 Trả lời

yer ... sy full bf, x dtg period dr lpas bersalin.. n tbe2 pregnant lg😅..