Scan 7 weeks..cume nampak kantung..normal ke

Umur sya 38 tahun..ni pregnancy 1st sya..baru kawin bulan 6 hari tu.. sya dah suami kawin lambat..suami sya pun dah 42..ikut date last period..im 7 week pregnant..sya scan slm cuma ade kantung sahaja..blm nampak janin..sya jenis chubby and bby bump sya dah kelihatan..menurut doctor lemak sya tebal..and now sya sgt2 risau..doc suruh datang lg 2 weeks untuk rescan..tlg doakan sya..doc kata maybe sebab faktor umur jugak kantung kosong...sya risau..😣😣

1 Trả lời

Tak apa sbb ikut date last period tu cuma anggaran, boleh jadi kandungan baru 3-4 minggu. Selagi tk ada turun darah, husnuzon dan teruskan makan folic acid. Dtg semula lepas 2 minggu utk rescan. Boleh request TVS klu dr perut tk nampak jugak.