bau ketiak

tumpang tanya kenapa ya lepas melahirkan bau ketiak kuat sangat walaupun dah tukar deodorant tapi masih bau sbeelum lahirkan xmcm ni . ada tak mommmy2 nak kongsi tips dan deodorant yg okay ?

15 Các câu trả lời

biasa sbb perubahan hormon dr pregnant then kita bersalin...ms pregnant liang roma kita trbuka sntiasa brpeluh ambil ms tuk back to normal .jd bila dh bersalin dia ada effect..bak kata doc la pd sy ms dlu bila sy mintk advice ttg slalu sgt berpeluh smpai rs tak selesa start ada ruam dan gatal dkt pelipat ketiak....sy pnh mengalaminya... kalau berpeluh bsh btul ketiak..pakai deodorant young living pun kalau dlu xde bau best je pakai since bujang pakai...rs best n fresh je lepas pakai....boleh jd ada bau sbb trlalu byk brpeluh..tu mcm aik pelik..tukar pd tawas pun tak jd juga bau makin masam dgn smelly no more pun sm pnh try(maybe certain org sesuai tp tuk bdn sy xsesuai..tp puan blh je try mana tw serasi dgn bdn puan) mak sy bg petua mndi tonyoh limau nipis bg hilang bau ketiak ..ia jadi tp temporary bila mula berpeluh dkt ketiak... lepas beberapa jam tu start la bau tak best ...last2 sy guna vaseline deodorant baru ok n serasi..lepas bc ada yg share ttg ni bau pun sedap kalau berpeluh byk pun still ok lg xmcm sblm ni..wangi je .xpyh sembur perfume...sy guna jnis yg mcm dlm gmbr sy share ni...hrp dpt mmbntu puan..sy tw pn sbb ada user dkt mana ntah sy baca pnh share dlu ttg ni lepas bersalin guna pakai ni..since dh rs serasi sy guna yg ni je... anak pun suka bau dia..hari2 duk bwh ketiak je kjenya😅kata wangi... byk juga dlu try n error beli deodorant last2 jumpa yg ni... very recomended 👍🏻

2y trước

tu pun sy pnh try guna cuka apple...kejap juga tuk 2 hari ok..lepas tu bau balik...🤭jenuh sis kita try n error..xpe.. one fine day sis akan jumpa solution nya .mcm sy pn ritu jenuh try memcm deodorant...last2 ni je ok...u can do it..fightimm, ✊🏻🔥.

Saya assume awak mesti dalam pantang kan sekarang ni? Normal tu awak sebab perubahan hormon. Saya sendiri 3 bulan baru hilang bau ketiak tu. Padahal saya memang jenis ketiak tak berbau.

dulu masa pantang pun saya terkejut kenapa badan saya berbau. masam je bau. Selalu saya tak macam ni. Sebab saya bukan jenis yang badan berbau. Perubahan hormon orang2 sekeliling kata.

2y trước

tak yunk dah setahun lebih dah mcmni hahahaha .

Saya masa dlm pantang awal2 tu pon trkejut dgn bau ketiak padahal saya bkn jenis bdn berbau tkpernah pki deodorant lepas 2minggu mcm tu bru hilang bau ketiak n back to normal .

Cuba makan sayuran hijau portion lebih sikit sbb Dia natural deodorant. Also boleh try guna glycolic acid, sapu kat ketiak , celah paha dan lutut pun boleh.

2 minggu pertama saya mcm tu. stress gila. pastu sy try guna brightening pad lavitem tu kat ketiak few times. eh hilang bau tu.

masa mandi gosok ketiak di lutut & lap kering lepas mandi. boleh pakai deo jenis Smelly No More. kt watsons/guardian ada.

2y trước

mcm mak sy ajar🤣🤣gosok kat lutut.. tu pun kdg² je saya ikut

sy pun sama, kdg2 smpai gatal habis ketiak 🤣 lpastu sy guna deodoran amway trus okay hilang dah sgala bau.

Try guna deodorant tawas yg ada jual kat dlm guardian / watsons tu awk.

Alamak mmg akan jd cmni ke.. isaunye sb sy sllu wangi2..