Nama Pilihan Anak, Tapi Tak Digunakan

Tipulah kan kalau tak ada list nama untuk bakal anak tapi last-last guna nama yang lain pulak. Huhuhu... Cuba share sikit kot mak-mak lain boleh dapat inspirasi.

Nama Pilihan Anak, Tapi Tak Digunakan
56 Các câu trả lời

Nama anak saya 2 patah perkataan. Kami panggil kedua-duanya dengan sebutan penuh. Kadang panggil perkataan pertama, kadang panggil perkataan kedua. Sayang kan tak sebut nama yg diberi tu. Orang lain nak panggil dgn panggilan singkat drpd namanya, kami tiada masalah. Jangan panggil yg bukan2 sudah.

2mo trước

betul

dulu gatai bru duk couple dh pilih nama anak kena plk ex tu nama 'S' nk sgt letak nama girl seroja mmg minat betul nama tu. last2 kawin ngn org lain 'F' jdinye terkubur la nme seroja😂 skrg anak sulong nme 'FN' yg kedua ni xthu boy ke girl tpi sme jgk nk kekalkan 'FN' tu🤭

Time mgndung teringin nmekn ank Seroja Eryna tp mama & Fmly xnk sbb staff kami ade nme seroja tp bangsa lain... Hihi smpai la bsalin letak nme anak Ezzara Eryna... 2nd ni harap La bby llk nk letak Ezzra.... Blkng die blm jumpa yg sedap lg.. Ade ke kwn g ade idea. Hihih

msa tgh mengandung nk buh nama aaliya nur afrina .. teringatnya n sygnya dekat arwah spupu2 sy meninggal waktu sy darjah 4 .. 😥. dpt anak perempuan terus buh nama nur aaliya . nama arwah spupu2 sy meninggal time kecik aliya nur farisya n afrina nur fatini . 😭😭😭

Dari dlm perut mmg nak letak nama Zahra Medina, tiba2 pergi KK dengar nurse panggil baby nama Medina, selang berapa org nama baby lain kena panggil , nama Medina jugak. Lepastu kakak ipar punya suami ada ank buah nama Medina (baru tahu). Last2 letak nama Zahra Auliya

banyak save dah nama untuk baby pertama yang bakal lahir nanti. nama baby laki pompuan. Alhamdulillah, suami bagi can dekat saya untuk bagi nama anak dan dia setuju semua pilihan saya asalkan maksud nama yang sy plih elok dalam islam katanya.. happy nyaaa🤗🤍

Nak letak Arjuna Maleeq, tapi jadinya Haziq Firdaus 😂 punca tukar sbb ex meroyan n dia letak nama anak dia Arjuna apa ntah. Smpai skrg ex still cari tahu nama anak sbb dia nak bgtau org yg kite ni takleh nk move on sbb tu asek tiru dia 😂

mmg letak nama yg abahnya letak. gamble je lepas detail scan 26w terus cari nama, 1 pilihan je hahah, keluar tgok gegirl alhamdulillah takyah cari nama boboy dah. risau takot keluar boboy je sbb abahnya cari nama gegirl je

Anak 1st x sempat cari Nama. Tp ayah dia bg nama. Anak 2nd awal2 dah standby nama. ada 2 perkataan nama. Sy panggil nama belakang. Klw x nama tu x guna nanti. & special ibu je panggil dia gune nama tu biar dia ingt 😍

Asalnya nak letak “Nur Eva Nauraa” tapi last2 letak “Nur Naura Safiyya”. Lps tgk muka anak, rasa nama Eva tu mcm tak kena dgn muka dia😅 lpstu nama Eva tu mcm garang bunyi nya