Tips nak kasi susu meriah

Hi! Any tips nak banyakkan susu? Baby tgh kuning, so saya terpaksa campur dgn susu formula. Susu badan kadang saya kasi direct bf / pump susu tp geram sbb kadang bila pam tu tak selalu nya banyak.

8 Các câu trả lời

Kalau pump masa newborn, elakkan lah dulu. Marmet dgn betul lg bagus drpd pump. Bagi direct feeding. Kasi sejam sekali. Pastikan anak kerap membuang juga. Buat urutan ILU pada abdomen & senaman cycling kat kaki dia. Bg dia banyak gerak. Cepat lapar, anak demand susu, susukan anak, kerap buang. Insya Allah. Saya tak suka susu meriah sbb renyah nak uruskan, saya suka susu yg cukup. Cara saya : Elakkan stress, be a happy mom. Makan makanan cukup nutrien dan pastikan tambah 500 kalori drpd keperluan kalori wanita biasa. Minum air kosong secukupnya. Senam. Kerapkan penyusuan/ marmet.

4mo trước

*kotak mancis

Sis, saya taktau la ni berkesan untuk sis ke tak. Tapi utk saya, memang menjadi. Saya mnum nestum oat. Lepas sejam dua mcm tu, susu mmg meriah. Terus penuh dua2 dada. Sebelum ni saya mkn 1 pek je. Boleh la memang ada susu bnyk. Baru2 ni saya mnum 2 pek sekali mnum. Memang puas hati susu bnyk betoi. Tp mcm one time use je lah. Bila baby dah habis minum yg tu, sikit balik lah susu mcm biasa. Boleh la cuba utk awal2 ni.

awl2 normal susu xbyk. bby pun minum max 2oz setiap 2jam utk bg bby mmbuang. penggunaan pam wktu awl2 ni mmg tak digalakkan. lebih baik marmet sbb ransangan pam tak sama dgn direct feed. marmet pula guna tenaga dari tgn.

Boleh direct feed tak? Kalau boleh bg direct je sbb pam tak sama..sy pam tak smpai 1oz..beli pam 3 kali pregnant last jual je..sy bg direct semua anak sy smpai 2y..

sy kerap susukn bayi, banyak makan sayur sawi & buat urutan lancarkn susu… mula2 mmg x byk susu tp lama2 Alhamdulillah byk susu smpai x terminum baby..

sye bru beranak 28/2 ni ..marmet jek..sbb newborn sye dkt nicu lg

4mo trước

mmng awl2 x bnyk..3 jam perah...1 oz pun x sampah....tp sye keep on perah..biarlah nurse nk kata sususye sikit pun... ni hari ke apa marmet.. alhamdulilah..1 jam dah 1 oz..

sy dulu mkn syur labu putih dn mnum air soyaa .