Minum air gula.

Tips mau mnum air gula cmna ? Spya x termuntah balik.. nt 30hb ni ,. Sy kna suruh mnum air gula suda.. first time ni ..hmmmmm

11 Các câu trả lời

air gula sedap je. takde lah buruk sangat rasa . huhu. air pun tengah suam. sedap minum. sy minum 3 kali teguk sebab banyak sgt plak nak harung sekali nafas. cuma jgn temenung tengok air lama sangat. sy tengok ada mak mak yg temenung mikir air gula sampai dah sejuk baru nak minum. time tu dah sejuk susah la nak telan. nurse pun dah marah. haha so tarik nafas pejam mata minum . jgn gelojoh sangat nti muntah plak. habis minum , gi hidu minyak cap kapak atau balm. sy baring dalam kereta. dah okay sikit baru gerak balik rumah and tido sambil bukak lagi. dah ckup 2 jam gerak gi Kk ambik darah. settle 😁

1y trước

tq tips...hehehe

Tips saya, datang awal pigi klinik so dapat no giliran awal. Minum air gula time suam2 lagi bagus. Jangan jadi macam saya, appt jam 8am, sampai KK ngam2 8am. Ingatkan awal la tu, Rupanya di depan ada 17 orang sudah ambil no giliran 😂 Bila sampai giliran, air gula tu sejuk sudah, so consistency jadi lagi pekat and terasa sangat manis tu. Lagi 1, time minum tu minum ja sekali teguk. Jangan berhenti. Habis ja air gula terus minta izin nurse kumur2 untuk hilang rasa manis dalam mulut. Bawa minyak angin pun membantu kalau saya. Good luck sis. Semoga tidak termuntah 💪🏼

1y trước

Yaa tidak boleh minum sampai lah dorang ambil darah kali ke-2 selepas 2 jam tu. Better bawa tidur sementara tunggu 2 jam tu.

Cuba datang seawal yang boleh supaya dapat air gula yg masih suam sebab kalau air gula tu dah sejuk rasa dia akan lagi tak sedap.. try one shoot non stop and lepas dah minum tu boleh prepare minyak angin untuk confuse kan mind kita supaya tak muntah hehe ni cara saya lah alhamdulillah tak muntah

Sy tiba2 je kena minum air gula last week, hri selasa checkup berat naik mendadak, esoknya dr suh minum air gula, dh la tak prepare apa2, minum masa air tgh suam2, jgn lupa bawa minyak angin sama ya, sy lps 20 30 minit mcm rasa pusing kepala, mujur tak pengsan,

1y trước

owhh ok sis....tq

sa jumaat hrtu 1st time minum, sedap jk air gula tu, dua kali teguk jk, manis mmg trasa d tekak tp okaylah,, sbb tlampau kehausan, puasa dr jam10 xminum air, rasa sedap jk air tu,, sa set dlm kepala otak ni, itu kopi , hahaha

1y trước

good job mama hahaha...

Set ur mindset untuk x termuntah balik. Set ur mindset jgn dgr @ baca2 komen2 yg negative pasal air gula nie. Just go with the flow.

1y trước

ye .. nurse ada ckp jga , puasa dri jm 10 .

pastikan tekak btul2 kering sblum minum air gula tu, pastu minum sekali nafas atau 2,3kli teguk je🤭 pstu siap tu pergi kumur2 mulut

Tggu suam2 sikit pastu terus mnum...sy minum ari tu dgn 1 nafas je...😁 alhamdulillah ok je xde muntah...

1y trước

Tgok org jgk kot...sy minum alhamdulillah xde pape...😊

bli air gula kat farmasi yg ade perisa oren....yg tu rase ok...sya dh minum...xrase nk mnth...

1y trước

ni kene suruh mnum d klinik...huhu

alang2 tu kan.. saya nak tanya.. berapa hari ye result untuk tahu sangkut GDM ke tak

1y trước

owww , tq ...