teringin

Tetiba teringin sangat makan meggi ramen samyang tu aduhhh ?? tapi disebabkan baru 11wk boleh ke makannya ?

34 Các câu trả lời

sy x pnh mkn... tp nk rasa ok.. jgn byk2 takut apa2 jd.. the best way jgn mknla.. tp kalu teringin rasa sikit...

5y trước

Ehehehe ok tq sis

Tgk atas org ada org OK ada x OK, p nk mkn klu teringgin sekadar kuantiti yg sikit OK jerk jgn bnyk2 consume

Jangan mkn dulu la sis..nnti bile dah 30 weeks boleh la nk mkn..11 week terlalu awal..takut tak cukup zat untuk baby

5y trước

Ok sis tq ☺

Baru lg jgn mkn byk sgt sis.. Sekadar jamah 2 3 suap ok je.. Sbb kndungan blum kuat lg.. Klau dh 5 bln ke ats ok..

5y trước

Ok sis tq terus takut nak makan hahaha

8weeks sy dah makn😅 sbb tringin okey juga sis klu tringin mkn boleh ja mkn tapi jgn byk k sbb pedas....

Kalau saya tak ambil sebab lepas makan pedas mesti jadi pedih ulu hati.. Walaupun mknn tu tak pedas sgt..

5y trước

Betul. Pedas sgt. Better tak payah ambil lagi sepanjang mengandung dan selepas bersalin nanti 😊

Klu blh mkn sikit je nk lepaskan mengidam tu. Sebab makanan pedas ni panas juga... kandungan masih baru.

5y trước

Sbb dulu masa anak 1st makan masa dah 3rd trimester mcmtu baru nak ngidam nye ☺

Sis pernah mkn... Tpi kongsi dgn husband la... X bnyk mkn... Ckup 2 3 tali buang rasa mok mkn ya..

5y trước

Hahaha, mna2 adik beradik yg ingin mkn blh bwa share.. Klu dh berdua dgn husband jak apa blh buat ... Cari kwn la mksdnya...😝😝

Sy baru makan td sbb terasa nak makan. Tapi beli yg cheese. Buat buat lepas rasa bolela.

Sy mkn 2 sudu ja..mlm tdo x lena sbb pedih ulu hati.esok pg nya ceret beret😛

5y trước

Fuhh bahaya tu cirit. Pedih kang 😰