Mengandung

Teringin nak mengandung lagi ? Tapi takot sebab czer . Apa pendapat ibuibu ?

2 Các câu trả lời

hurm...depend pd bdn puan mcm ne..klu puan rs ok..puan try la.preggy lg...esp jika ank dh umo setahun 8bln or 2 tahun..dh blh try tuk hamil kembali..itu apa doc pakar pnh bgtw sy dlu jika ada plan nak hamil lg selepas ank nk msuk umo 2 tahun...doc kata jika czer dia akn nshtkn mommy plan mcmtu..sbb katanya luke czer dh pulih ketika itu..tp jika kita rs xknpiden blh je drag smpai ank umo 3 or 4 tahun..mcm sy nk preggy lg...n try plan..tp husben plak kata hold dlu..ank br umo.setahun 5bulan skrng ni..nk2 skrng cov.id time kan..jd cm kena plan back cmne..nk2 ekonomi xbpe nk stabil skrng ni...byk yg bkje trjejas..papepn depend pd puan nye situasi keshtn mcmne..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

bg saya sbb puan czer tunggulah dulu luka kat dlm baik. Czer nie bukan mcm normal delivery. Doctor pun advise kalau nak preggy tgulah 3 thn ke atas. Biar luka tu baik betul2. Mcm saya dua2 dah rasa, tp czerlah yg paling sakit plus nak jaga. So puan fikir masak2 tuk ambil keputusan tuk preggy balik.