urine

hi ter, when i bersin my urine also keluar just 2 drops like that.. is it normal? anyone here experience this.. pls share ur opinion.

12 Các câu trả lời

Dlm masa pantang tu tak perlu kita pergi toilet sebab akan terkencing atas pad tanpa pengetahuan kita dan tak boleh control. Selepas sebulan, condisi bertambah baik. Dan apa yg kita buat ialah masa duduk+ tidur+ berjalan+berdiri tu tarik nafas+simpan perut+kecutkan bahagian bawah badan dan hold tuk beberapa saat dan lepaskannya seperti nak kencing. Kalau nak practise masa kencing pun boleh. Tapi kalau nak cepat sembuh tu buatlah setiap masa.

selalunya kalau batuk , bersin boleh terkencing ni orang cakap ada masalah dengan kita punya keperempuanan , tak tahu nak cakap macam mana . takut sebab peranakan turun sikit . kalau tak silap saya , kalau peranankan kita turun , kat atas tulang keras kita punya "tu" , dia kalau ditekan akan rasa ada benda sebab sepatutnya ruang tu kosong baru lah kita punya pundi kencing tu rasa selesa tak tertekan sampai rasa nak terkencing selalu

sis. i vomit till peed .. i can't even control it .. i am on my 2nd trimister and still having my morning sickness but less already .

Hi mommy. Sy jd mcm ni juga ms 1st pregnancy... 2nd time tak jd dh. I think kena urut semula. Kalau tak mmg tak baik...

Boleh buat kiggle exercise. Kuat kan pelvic floor muscle. Tak normal, maksud nya otot bahagian bawah kita sedikit lemah 😊

5y trước

Kegel 😁

kegel important ya mommy, amalkan, senang je, kalau tak tahu boleh google kegel exercise 😊 take care!

do kegel exercise regularly & try pergi mengurut dengan bidan maybe ada problem dengan peranakan jatuh.

kalu sis x pregnant..kne g urut balik rahim..it better..mgkin kedudukan rahim x kemas or x kuat

me too..klau coughing pon mcm tu..postion baby or sbb kita bersin or batuk kuat

5y trước

Sis kene try pergi mengurut.. Bgtau pasal peranakan and masalah.. Boleh diselasaikan tu.. Kalau rajin google kegel exersice... Boleh bt dirumah.. Sesambil berkeje tu

i peed myself everytime i sneeze. i am now 15weeks pregnant 😅