Induce

tengok komen ibu2 yg pernah kena induce.. sakit katanya.. Rasa bdebar2 .. Takut semuanya ada.. First baby..

18 Các câu trả lời

Saya induce xjalan.....3 biji ubat masuk tp xdak contraction n jln pun xbuka....doktor nak masuk kan ubat yg ke 4 saya xnak....sbb mcm buang masa tnggu...dah berhari2 tinggal kat hospital sbb air ketuban dah turun...saya minta operate ja....😊

5y trước

harap2 tak sakit lah sis.. harap juga dipermudahkan

Sya induce bab overdue.. lgsng xda tnda2 nak besalin..sya redha kna induce.. sakit tu xdpt nak d gmbarkn..awal pgi msuk ubat start ptg sda sakit2.. mlm dlm jam8 lbh sya besalin..

5y trước

Tq sis☺

Yke..tktnya ble bca.. Sy nurse bgtau 1 weeks lg. Klu mggu dpn xbsalin mybe kne induce sb gdm.. Xblh lbih dri trikh.. Tp mtk2 dpt bsalin normal.. Ank ptma nk mrsa pgalaman

5y trước

oo...tak apa la sis.. aslkn smua selamat ok la.. tp kepala ni asek memikir kan induce je..😂

Induce tu mmg utk datangkan sakit contraction sis.. Tp bergantung ngan bdan mommy juga.. Lain bdn lain penerimaan ubat induce tu.. Byk2 doa je insyaAllah x apa2..

5y trước

Bykkan berjalan.. Kot.. Utk senangkan bukaan.. Tu yg dorg ckp la.. Heehhe.. InsyaAllah xda apa2 tu..

Hehe.. Egt sy sorg je rasa takut.. 😅 Due feb 2020 tp skg pun dh berdebar kalau pikir bab tu.. Moga Allah permudahkan segalanya utk mommies2 yg membaca

5y trước

dgr bab induce. mmg la.takut.. lagi2 first bby.. mommy blm.ada pngalaman

sy pun kene induce jgk sb ade gdm😭sbelum ni bsalin normal pun dh sakit.. dgr org ckp induce 3x gnda lg sakit... Allah bdebar sgt rse😣

5y trước

sy lagi 9hari kena serah diri.. due masih lama 23/11...

Memang berdebar2 pun.. tp saya doa agar awk senang melahirkan xyah induce2 pun... keep calm and breath... hrp2 xsampai kne induce ye...

5y trước

🙂🖒

Doa byk2 sis.. Sy ank first n second dua2 normal xde induce.. Yg no3 ni hrap normal, Mudah bersalin n xde induce....

5y trước

ok sis.. harap2 la.. 37w ni serah diri

mmg sakit sgt sis allah je tahu sakitnya...insyaallah sy doakan sis tak kena induce...smoga sis n bby selamat..

5y trước

Tq sis

Makan kurma kurangkan rasa sakit..cuba google kebaikan kurma utk org mengandung/nk bersalin