Contraction

Td sy sampai hosp sakit dia mcm biasa je.. Keras2 perut... Bila kena check bukaan tu.. Perghhh gila.. Sakit kot..punya la nak rest sbb mlm ni nak pkpb.. Minta la d tahan wad.. Sy 39 week.. So now jam 02.50pagi..check bukaan td jam 0930 gitu.. Sampai skrg xleh tido.. Sakit yg amat, Tau x rasa apa... Mmg rasa mcm sengugut... Sbb sy sengugut sakit pinggang yg over... Tido duduk xboleh, tido berdiri xboleh, tido mengiring pun xboleh.. Tido tertonggeng pun xboleh... Rasa mcm kena blender ooo tulang2.. Mata yg ngantok ni, xdpt d standing dgn sakitnya pinggang ni.. Perut yg kejap2 keras ni pun xsentanding dgn pinggang ni.. Last2 ambik hp ni tulis untuk perkongsian bersama... Oooo gitu rupanya sakit contraction.. Kejap dok lantai, kejap dok atas katil.. Td bukaan katanya 2cm je... Ke sbb jari dia gemuk sgt🤔... Terpk jg... Maybe atas sbb check bukaan ni la punca terberanak awal kot... Main ikot suka lahanat dia je...td dtg hosp elok je... Sampai wad.. Mampus sekelip pun xleh nk lena kau.... Selamat merasai bersama semua bakal ibu2..satu hal lagi...rasanya sblh sy pun ibu jg yg bakal melahirkan anak mungkin bukan mcm sy kali pertama... Alangkah mentalnya sy bila dgr dia berdengkur... Indahnya laaa.. Apa pun rasanya sy xleh tido sampai pg ni....

Contraction
45 Các câu trả lời

Sis.. Sy kna serah diri then bukaan bru 2cm..smpai ke pkul 5pgi kau x bersalin lagi.. 😂😂Kna Induce.. Smpai ptg bru 3cm..last malam tu diorg pecahkn ketuban😂😂😂.. Pkul 9pm awoknyee bru beranak.. Itu pun jenuh, 😭😭😭Allah je tahu sakit.. Nurse sibuk bilik sebelah even nk terberanak lg 1min 2...teruk.