Hiii mommy ada tk due buln 11 tapi dh bersalin.sy 13/11

Tapi nk sngt baby keluar hujung buln 10 😭 sekarang dh 36w 3 days.rasa ckup matang tk? Nk kena pantang kat Melaka rumh ayh tiri mak kahwin org sana. suami pulk di kedah.nk cept² bersalin dan berpantang.sy dari 7/10 dh mai melaka.2 minggu setengah dok sini.dh rindu rumh dgn suami di kedah.sedih la dh kena berjauhan lama nk hadam pantang org dlu² 45 hari😭mcm mna nk pujuk mak untuk tk hbiskn pantang disini ingat nk sambung dikedah jaga sendiri ja#pleasehelp #bantusharing #firstbaby

2 Các câu trả lời

Saya bersalin awal sebulan. Due 21/9, saya bersalin 25/8 kandungan masa tu 36w3d. Baby prem, tapi alhamdulillah baby aktif and berat 2.13. Baby pun boleh balik sekali dgn ibu. Syukur sgt2. Sy berpantang rumah mak mertua, sebulan lebih jgk duduk sana. Berjauhan dgn suami mmg sedih and rasa x semangat. But saya fikir kalau balik rumah sendiri siapa nk tlg jaga ank bcs sy ceaser. Bersalin ceaser perit jgk mula2. After mandi nk kene cuci luka lagi, kene keringkan plk. Its take time. So sy tahan je rasa rindu kt suami. Video call dgn suami kan boleh 😊 Bersyukur jgk family belah suami pun baik sgt2, mak mertua jaga sy dgn ank elok2. Alhamdulillah

2y trước

ingatkan sy sorg ja hmm

37w utk ckup matang tp kalau dh ada tanda nak bsalin awal klau berat bby ckup kira bukan prem.. sy juga bpntang dgn mak ...skrg di srwk suami di johor .. start balik msa bulan 5 2022..skrg kandungan dh 37w ..balik johor lak bulan 6 2023 tahun dpan nanti tggu suami amik bsma bby 😖 rindu mmg rindu .. tapi tahan dlu sbb kita tak thu apa jadi apabila sndri2 ..

2y trước

haah lama sis ..tp sya sbar je sbb taknak stress tkut gnggu bby pulk klau stress sis .. sma la nafsu tu tggi cuma nak ckap apa pun tk bleh sis 😂 hanya mmpu sbar je