37 minggu 5 hari Tips buka laluan dari 2cm

Takut. Kalau tak buka laluan, esok kena bersalin paksa. Bersalin paksa tu. Czer ke? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

1 Trả lời

Tak jugak sis, doktor tgok depends pada condition kita, mcm kawan saya bersalin haritu dia tak bukak2 jalan hanya 2 cm je, last2 kne masukkan belon bagi laluan bukak then bersalin normal jugak

3y trước

Ada alat dia, belon tak mcm belon yg kita beli tu sis😂 sakit tu sakit jgklah kwan saya cakap , tapi rasa mcm sakit contraction la, masuk kan belon kat kemaluan kita untuk bukakkan jalan kalau doktor tgok jalan kita tak bukak2 bila dah berjam2