Morning Sickness: Trimester Ke Berapa Anda Mula Mengalaminya?

Tak semua ibu hamil akan mengalami perjalanan kehamilan yang sama. Ada yang alami morning sickness dari awal kehamilan sampai lah dah nak bersalin, ada juga ang tidak mengalami langsung sepanjang kehamilan. Anda pula bagaimana, Mommy?

Morning Sickness: Trimester Ke Berapa Anda Mula Mengalaminya?
43 Các câu trả lời

5w lebih sampai skrg 17w ... 1m pregnant xda alahan, tpi lepas dah tau hmmmmm alahan macam2, mabuk, pening, mual,bloating, msuk 2m mula muntah2 xbole mkan nasi tapi 16w dah bole skli skla mkan nasi bau bawang tumis2 smua msih xbole apatahlagi klau mkan yg berunsurkan mcm ni. ayam goreng guna tepung sedia tu pn mnta ampun tekak. bole telan yg light2 ja. ayam goremg just cmpur garam dan perasa ja. nasi kena hadam dgn kicap klau x hmmm 🤣😶‍🌫️...

anak pertama - tak ada alahan anak kedua - suami alahan dulu.. lama juga.. entah macam mana terasa kesian kat dia.. tiba2 sy yang sambung alahan tu sampai bersalin 😅😂 anak ketiga - trimester pertama.. ada tambahan 2 minggu macam tu.. lepas tu hilang.. anak keempat - sekarang tengah alami. lama dah tutup buku ni.. tup2.. tetiba alahan teruk.. lembik.. cek upt, positif..

1mo trước

37.. hihi.. ingat nak besarkan anak2 je.. tahu2 ada rezeki lagi..

anak pertama sy kandung skrg .. dah masuk trimes 2. morning sickness Tu mase trimes 1 je . perit juga yaaa.. na cptkan abis trimes 1 .. btw it's still moments pregnant yg Indah .. moga Allah permudah urusan mommies ii sedunia .. kuat Dan sihat ii sentiasa .. moga baby sihat cukup sifat sempurna Dan berahklak.. aminnn

anak pertama alahan teruk masuk wad 2 minggu, anak ke2 x de alahan cuma demam, anak 3 x de alahan langsung cuma x datang haid je, anak ke 4 sekarang masa sebelum upt x de alahan, lepas upt alahan teruk sampai masuk wad.l, makan muntah dan pening. Alhamdulillah sekarang kurang alahan cuma loya je.

dari minggu ke enam sampai la skrg dah minggu ke 9 sedang mengalami alahan. takde selera makan, nampak makanan je rasa loya...nak masak pun loya. tapi demi suami dan anak-anak saya gagahkan juga diri ini untuk masak...kalau tak nanti semua kelaparan...

Bln pertama suami sy yg kena pening kepala sampai demam lbh dr seminggu xbaik2..lpstu sy pula yg kena pening kepala&start dari tu bermula la kisah sy spt kain buruk setiap hari smpai la beranak..trauma nk pregnant lagi..serik dh

saya minggu ke-12 masih alahan. Harap sangat lepas ni habis sebab banyak betul urusan dan kerja saya tergendala. paling teruk alahan dengan suami sampai suara dia tak boleh dengar dan tengok muka dia pun saya tak boleh😭

anak 1st (boy) & 2nd (girl) tak ada alahan, cuma pening². tak suka makan manis. anak 3rd (tak tahu gender lagi) alahan sampai 16w, mual setiap masa sampai berat turun 2kg penangan alahan. suka kek. 😅

Saya tgh pregnant anak first. Ada beberapa alahan. Kadang ada hari mmg teruk sangat sampai tak boleh nak makan apa². Kadang rasa kuat dan selera makan agak tinggi. Sekarang pula demam + lenguh² badan.

1mo trước

sama😭😭 ada hari nasi sepinggan penuh pun boleh habis, ada hari makan seciput terus muntah. rasa tkut nk mkn sbb tkut muntah balik

dah start masuk 8minggu tu… terus rasa lain macam. Every morning perut akan kembung/masuk angin even dah makan banyak. And pantang kena panas sikit auto migraine teruk and nak muntah🤣