Morning Sickness: Trimester Ke Berapa Anda Mula Mengalaminya?

Tak semua ibu hamil akan mengalami perjalanan kehamilan yang sama. Ada yang alami morning sickness dari awal kehamilan sampai lah dah nak bersalin, ada juga ang tidak mengalami langsung sepanjang kehamilan. Anda pula bagaimana, Mommy?

Morning Sickness: Trimester Ke Berapa Anda Mula Mengalaminya?
43 Các câu trả lời

sekarang minggu ke 8, dari awl morning sickness teruk.makan muntah balik, hidung sensitif.berat 53 kg sekarang 50kg turun mendadak sebab tak nak makan,kalau makan muntah balik.🥹

Anak pertama- ada alahan sampai 3bulan lbh jgk..lps tu dah ok sampai la bersalin Anak kedua-ada alahan sampai 2bulan lbh....lps tu dah ok sampai dah nk bersalin dah bulan 9 ni

daripada awal sampai sekarang 29week masih ada morning sicknss 🥲 lepas tu berat awal mengandung maintain je sampai third trimester ni😌

minggu ke 14 oh rasanya peritla sehinggala saya minta ubat tahan morning sickness dari doktor alhamdulilah lepas tu tak muntah muntah dah hanya sakit kepala.

Dari awal sampai sekarang takde morning sickness sampaikan sendiri pun tak tahu yang dlm perut dah ada baby😂

2mo trước

sama la sis.. masih fikir² mengandung ke tak.. skrg pjj dgn suami.. suami belom tau lg sy pregnant.. dia yg xda selera itu ini..rasa ny morning sickness kena kat husband kot 😁😁

Awal 2 minggu lepas tahu pregnant, takde rasa apa. Naik 7 minggu sampai sekarang rasa. Tapi Alhamdulillah tak sepanjang hari. Ada time dia.

sy xda morning sickness. tp evening sickness. balik kerja je dh start nk muntah2 sakit kepala. nk baring je. dapat tahu pregnant dah 8w

Trismester Pertama.. seawal 6 minggu.. baik utk ank suling atau kedua sampailah kandungan masuk 5 bulan baru lah xde alahan..

First trimester dari 6w hingga 11w...alahan yg agak teruk sampai mkn apa pun perut tak terima...masuk 12w dah kurang alahan

Alahan sampai week ke13. Makan apapun mesti keluar balik. Tapi kalau makan samyang carbonara elok pulak tak muntah😂🤭