nak tanya

Tak pe ke kalau ibu mengandung makan ubat batuk??? Saya batuk terukkk ... malam ja selesema and batuk ..smpai sakit perut rasa .huhu

20 Các câu trả lời

Takpasti...penah sye pegi hspital....doc kate die boleh bagi ubat batuk...tapi kalau rase baby tak gerak...cpt2 g hspital....tapi sye tk makan pon ubat batuk tu....mcm seram pulak doc ckp mcm tu....mcm bhaye je untuk baby....sye ikhtiar minum air asam jawe..n minum air masak banyak2 smpai oke sndri

Nurse kata ubt batuk mngantuk xsesuai utk ibu mengandung.tp kalau xtahan sgt boleh g farmasi mintak utk ibu mngandung..ari tu sy beli tu pun xberani mkn byk kli.mkn 2 kli je.apa sy amal kn minum air panas2 suam2.jgn panas sgt kang melecur. Alhamdulillah so far ok xde lah kong kang xleh tdow

doktor ade juga bg ubat batuk dan selsema tapi ubat yg sesuai utk pregnant.tp sya mkn bile perlu.cuba ikhtiar mkn strepsil utk ilang gatal tekak.sya aritu ade minta ubat kumuh utk ilang rasa gatal tekak.

saya demam and batuk. p klinik, inform doc ckp pregnant and tak nak bahayakan baby. doc bg ubat batuk, antibiotic and ubat demam yg lain daripada yg biasa kita makan

Tnye dr.. Kalau sy dr bg ubat antibiotik n demam sbb masa tu sy demam skali.. Ubat batuk die tk bg.. Die sruh kite beli gula2 ubat batuk je.. Mcm strepsils ke woods ke..

5y trước

Ok ok terima kasih

Ade ubat batuk khas utk ibu mengandung. Pergi jumpa doktor, cakap batuk tapi mengandung.nanti doktora akan bg ubat batuk yg khas utk pregnant. Xmerbahaya

Refer pd doct dulu sbb sy pn 10hari batuk2😢,,pg klinik dah nk tutup pulak,nk beli ubat batuk tp staff ckp klu xpnh beli lg mase ngandung kne jmpe doct

Sy pnah batuk. Pergi kpj doc bg ubt batuk prospan. Sesuai utk ibu hamil.. Mmg cpt baik. Xmbahaykan baby.. Try la sis. Beli kt pharmacy or watson..

5y trước

Sy pun doc ada bg..tak berani nak mkn ok ye

Sye kalo batuk mesti minum air suam pnas2 skit. Nnti mesti sembuh. Sye jnis risau kalo nk mkn ubt time pregnant ni.

Sy kene gak hr tu, ubat batuk xde masalah utk minum jika perlu utk preg.. klo xbrani minum madu n perah lemon..